Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul şef al Federaţiei Chineze de Fotbal, descoperit cu aur şi diamante de la cluburi acasă

Fostul şef al Federaţiei Chineze de Fotbal, descoperit cu aur şi diamante de la cluburi acasă

Fostul şef al Federaţiei Chineze de Fotbal, descoperit cu aur şi diamante de la cluburi acasă
Sursa foto: Nan Yong
23 Mar 2010   •   15:39

Poliţia din China a făcut, marţi, o descoperire surprinzătoare în vila fostului preşedinte al Federaţiei Chineze de Fotbal (CFA), Nan Yong. Cantităţi impresionante de ceasuri de lux, de aur, şi diamante, dar şi alte produse de lux, au fost găsite în reşedinţa de la Beijing a fostului preşedinte al forului chinez. Yong a recunoscut deja că acestea sunt primite de la conducători şi arbitri, iar acum se poate aştepta la o pedeapsă de zece ani de puşcărie.
Nan Yong nu a stat deloc degeaba ca preşedinte al CFA şi a a profitat din plin de influenţa pe care o avea, implicându-se în trucare de meciuri şi alte felul de corupţie. El nu este primul înalt oficial din fotbalul chinez prins cu acţiuni de corupţie, iar acest lucru a făcut presa din China să anticipeze că pedeapsa ar putea fi aceeaşi ca în acele cazuri, de zece ani. Nan, împreună cu Yang Yimin şi Zhang Jianqiang, colaboratori apropiaţi ai săi, s-a ocupat de supervizarea unui număr de arbitri din prima ligă chineză. Atunci când suspiciunile de corupţie au apărut, cei trei au fost demişi din CFA, noul preşedinte al forului devenind Wei Di, conform Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coruptie mita
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close