Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul stelist Cyril Thereau a calificat-o pe Chievo în sferturile de finală ale Cupei Italiei

Fostul stelist Cyril Thereau a calificat-o pe Chievo în sferturile de finală ale Cupei Italiei

Fostul stelist Cyril Thereau a calificat-o pe Chievo în sferturile de finală ale Cupei Italiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Ian 2012   •   11:26

Chievo Verona a produs surpriza în optimile de finală ale Cupei Italiei, reuşind să se califice în faza următoare a competiţiei după ce a învins pe terenul lui Udinese, locul 3 în Serie A, cu scorul de 2-1.

Fără Gabi Torje printre titulari, fostul dinamovist a fost introdus pe teren în ultimul sfert de oră, Udinese s-a văzut condusă încă din minutul 9, când Sammarco l-a învins din apropiere pe Handanovic.

Echipa lui Francesco Guidolin a egalat graţie golgheterului Di Natale, care a executat superb o lovitură liberă în minutul 84, însă Chievo a dat lovitura când toată lumea aştepta prelungirile prin fostul stelist Cyril Thereau, acesta finalizând elegant din interiorul careului.

Golul pe care l-am primit repede ne-a făcut să ne pierdem echilibrul tactic, iar Chievo a profitat şi ne-a prins des pe contraatac, având ocazii importante. Echipa a arătat că şi-a dorit să se califice, însă înfrângeri se pot întâmpla, mai ales când se fac multe greşeli”, a declarat Guidolin la finalul întâlnirii.

Pentru Udinese, eşecul împotriva veronezilor a fost doar al doilea din acest sezon pe teren propriu, după cel cu Arsenal, din play-off-ul Ligii Campionilor.

În cealaltă partidă din Cupa Italiei disputată miercuri, AS Roma a câştigat clar pe Olimpico în faţa Fiorentinei, scor 3-0.

Argentinianul Lamela a fost eroul serii, cu prima dublă reuşită în Italia, în timp ce Borini a completat lista marcatorilor pentru echipa lui Luis Enrique.

Trebuie să recunosc că am avut şi noroc, pentru că Fiorentina nu ne-a permis să ne facem jocul obişnuit şi a avut câteva ocazii mari. În orice caz, sunt fericit că le-am oferit fanilor noştri o bucurie. Evoluţia lui Lamela a fost foarte bună, dar să nu uităm de pase decisive ale lui Totti”, a spus Luis Enrique.

În sferturile de finală ale Cupei Italiei, Chievo va juca împotriva Sienei, în timp ce Roma va întâlni pe Juventus.


×
Subiecte în articol: Cupa Italiei Udinese AS Roma Gabriel Torje
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close