Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul vicepreşedinte al FIFA ameninţă că va vorbi în curând „ despre rasismul şi sionismul din interiorul forului mondial”

Fostul vicepreşedinte al FIFA ameninţă că va vorbi în curând „ despre rasismul şi sionismul din interiorul forului mondial”

Fostul vicepreşedinte al FIFA ameninţă că va vorbi în curând „ despre rasismul şi sionismul din interiorul forului mondial”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Oct 2011   •   14:02

Jack Warner, fostul vicepreşedinte al FIFA, care a demisionat din toate funcţiile deţinute în fotbal în urma unui scandal de corupţie, a declarat că va denunţa „rasismul, sionismul şi discriminarea membrilor non-europeni" care există în cadrul forului mondial.

Voi vorbi despre rasismul din interiorul FIFA. Voi vorbi despre sionism, care este probabil motivul principal al atacurilor îndreptate împotriva lui Mohamed Bin Hammam şi a mea”, a explicat Warner într-o scrisoare deschisă publicată marţi de cotidianul Trinidad Guardian, citat de Mediafax.

Fostul oficial al FIFA a mai dezvăluit existenţa unei „conspiraţii care vizează protejarea tronului forului mondial pentru Michel Platini”. Francezul este preşedintele UEFA, iar Sepp Blatter a făcut deja cunoscut faptul că îl vede pe acesta drept succesorul său la conducerea fotbalului internaţional.

Oamenii de culoare nu pot gestiona fotbalul? Sau doar europenii posedă calităţile pentru a o face? Toate adevăratele «cadouri» pe care Blatter le-a distribuit pentru a-şi asigura alegerea în funcţia de preşedinte al FIFA vă vor întoarce stomacul pe dos. Sunt multe lucruri de spus, lucruri care îi vor face să scrâşnească din dinţi pe sponsorii FIFA şi ai CONCACAF”, a încheiat Warner, care aşteaptă decizia TAS în cazul lui Mohamed Bid Hamman pentru a oferi mai multe amănunte.

Bin Hammam, fost preşedinte al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), contestă la TAS decizia FIFA de a-l exclude pe viaţă din orice activitate legată de fotbal, după ce a fost acuzat că a încercat să cumpere voturi pentru a fi ales la conducerea forului internaţional.

Dezvăluirile lui Jack Warner vin la puţin timp după ce cotidianul britanic The Telegraph a făcut publică o înregistrare din timpul unei reuniuni a Confederaţiei de Fotbal din Caraibe, la care fostul vicepreşedinte FIFA le cere membrilor din sală să se decidă dacă acceptă cadourile oferite de Mohamed Bin Hammam în schimbul voturilor pentru şefia forului mondial.


×
Subiecte în articol: FIFA dezvaluiri mita coruptie rasism
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close