Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbal în Europa: Bayern Munchen şi PSG şi-au învins marile rivale, Atletico s-a calificat în finala Cupei Regelui

Fotbal în Europa: Bayern Munchen şi PSG şi-au învins marile rivale, Atletico s-a calificat în finala Cupei Regelui

Fotbal în Europa: Bayern Munchen şi PSG şi-au învins marile rivale, Atletico s-a calificat în finala Cupei Regelui
de M.T.    |    28 Feb 2013   •   09:26

Bayern Munchen îşi continuă parcursul excelent din acest sezon, reuşind să se califice în semifinalele Cupei Germaniei după victoria cu 1-0 obţinută pe teren propriu în faţa marii rivale Borussia Dortmund.

Bavarezii au întrerupt astfel o serie de şase meciuri consecutive în care nu câştigaseră în faţa Borussiei, singura echipă care a reuşit să obţină cinci victorii la rând în disputele cu Bayern.

Unicul gol al partidei de pe Allianz Arena a fost marcat de olandezul Arjen Robben, în finalul primei reprize.

Reuşita olandezului reprezintă şi o revanşă personală, în sezonul trecut, el ratând un penalty care a permis formaţiei din Dortmund să câştige confruntarea directă cu Bayern şi să facă astfel pasul decisiv spre al doilea titlu consecutiv în Bundesliga.

Prin calificarea în semifinalele Cupei, Bayern continuă să spere la tripla campionat-cupă-Liga Campionilor, munchenezii fiind lideri detaşaţi în competiţia internă, unde au un avans de 17 puncte, şi aproape calificaţi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după 3-1 în tur cu Arsenal, în deplasare.

Fosta adversară a Stelei din Europa League, VfB Stuttgart, s-a calificat de asemenea în semifinalele Cupei Germaniei, în urma victoriei cu 2-0 obţinută pe teren propriu în faţa celor de la Bochum.

La trei zile după succesul din campionat, PSG şi-a învins din nou marea rivală, Olympique Marseille, tot cu 2-0, de această dată în optimile de finală ale Cupei Franţei.

Ambele goluri ale liderului din Ligue 1 au fost înscrise de suedezul Zlatan Ibrahimovic, care va lipsi însă în următoarele două partide ale parizienilor din Liga Campionilor, ca urmare a cartonaşului roşu primit în meciul cu Valencia.

În Spania, Atletico Madrid a remizat pe terenul Sevillei, scor 2-2, şi s-a calificat în finala Cupei Regelui, graţie victoriei cu 2-1 din meciul tur.

Diego Costa şi Radamel Falcao au înscris pentru oaspeţi în prima jumătate de oră, pentru ca Sevilla, care a terminat meciul cu doi oameni mai puţin, după eliminările lui Gary Medel şi Geoffrey Kondogbia, să revină prin reuşitele lui Jesus Navas şi Ivan Rakitic.

În ultimul act al competiţiei, Atletico va juca împotriva marii sale rivale, Real Madrid, care, marţi, a eliminat-o pe FC Barcelona.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close