Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbal în Europa: Bayern stabileşte un nou record în Bundesliga, PSG urcă pe primul loc în Franţa

Fotbal în Europa: Bayern stabileşte un nou record în Bundesliga, PSG urcă pe primul loc în Franţa

Fotbal în Europa: Bayern stabileşte un nou record în Bundesliga, PSG urcă pe primul loc în Franţa
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Oct 2012   •   12:26

Bayern Munchen a stabilit un nou record în Bundesliga, PSG a urcat pe primul în Franţa, Atletico Madrid continuă să ţină pasul cu Barcelona în La Liga, în timp ce Chelsea şi Juventus şi-au consolidat statutul de lideri în Premier League, respectiv Serie A.

O dublă a lui Thomas Muller şi golurile reuşite de Mario Mandzukic, Luis Gustavo şi Rafinha au adus o nouă victorie pentru Bayern Munchen, 5-0 pe terenul nou-promovatei Fortuna Dusseldorf, bavarezii aflându-se la al optulea succes din tot atâtea meciuri în Bundesliga, ceea ce reprezintă un nou record al campionatului Germaniei.

Echipa antrenată de Jupp Heynckes pare a nu avea rival în această stagiune, următoarea clasată fiind surpriza Eintracht Frankfurt, aflată la 5 puncte în spatele liderului solitar. Podiumul este completat de Schalke 04, care în etapa din weekend a reuşit să câştige derbyul Ruhrului chiar pe terenul campioanei Borussia Dortmund, scor 2-1.

În Ligue 1, Paris St. Germain a rămas neînvinsă şi după etapa a 9-a, în care a câştigat cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui Stade de Reims. Vestea bună pentru echipa din capitala Franţei este că Olympique Marseille a pierdut surprinzător în deplasarea de la Troyes (0-1), singura echipă care nu obţinuse vreo victorie până acum, astfel că elevii lui Carlo Ancelotti au urcat pe primul loc în clasament. Pe poziţia a treia se află Olympique Lyon, la un punct în spatele tandemului din frunte.

Columbianul Radamel Falcao îşi continuă forma extraordinară, marcând golul prin care Atletico Madrid a câştigat în deplasare cu Real Sociedad (1-0). Deţinătoarea trofeului Europa League este singura care ţine pasul cu Barcelona în La Liga, cele două echipe împărţind primul loc, cu câte 22 de puncte. Catalanii au trecut prin mari emoţii în acest weekend, câştigând dramatic cu 5-4 în faţa lui Deportivo La Coruna, meci în care Messi al 15-lea hattrick în campionat, în timp ce campioana Real madrid a trecut cu 2-0 de Celta Vigo, dar rămâne doar pe locul 4, la opt puncte în spatele tandemului din frunte.

În Premier League, Chelsea s-a impus cu 4-2 în derbyul cu Tottenham, disputat în deplasare, şi şi-a consolidat poziţia de lider. Londonezii au un avans de patru puncte faţă de cele două echipe din Manchester, care au obţinut de asemenea victorii, United 4-2 cu Stoke, iar City 2-1 cu West Bromwich.

Două goluri pe final de meci, marcate de rezervele Caceres şi Pogba, au adus victoria lui Juventus în marele duel cu Napoli, scor 2-0, rezultat în urma căruia bianconerri rămân lider solitari în Serie A. Etapa a 8-a din Italia a adus o nouă înfrângere pentru Milan, a cincea a sezonului, scor 2-3 cu Lazio, în deplasare, în timp ce Inter a câştigat cu 2-0 acasă împotriva Cataniei. Meciul weekendului s-a jucat la Genova, acolo unde Roma a revenit după ce a fost condusă cu 2-0 de Genoa şi s-a impus în cele din urmă cu 4-2.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close