Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbal în Europa: Real Madrid câştigă din nou El Clasico. Înfrângere surprinzătoare pentru PSG

Fotbal în Europa: Real Madrid câştigă din nou El Clasico. Înfrângere surprinzătoare pentru PSG

Fotbal în Europa: Real Madrid câştigă din nou El Clasico. Înfrângere surprinzătoare pentru PSG
de M.T.    |    03 Mar 2013   •   13:46

Real Madrid a câştigat pentru a doua oară în patru zile în faţa marilor rivali de la FC Barcelona. După succesul de pe Camp Nou din Cupa Regelui, campioana Spaniei a învins şi în La Liga, scor 2-1, pe Santiago Bernabeu.

Cu gândul la returul din Liga Campionilor cu Manchester United, Jose Mourinho a trimis pe teren o formulă de echipă inedită, Cristiano Ronaldo fiind păstrat pe bancă. De cealaltă parte, catalanii au folosit un prim 11 aproape complet, din care au lipsit doar Puyol, Xavi şi Fabregas.

Chiar şi în aceste condiţii, madrilenii au avut nevoie de doar nouă minute pentru a deschide scorul, francezul Karim Benzema înscriind din apropiere după o centrare perfectă a lui Morata, care a debutat ca titular într-un Clasico.

Oaspeţii au egalat în minutul 18, prin argentinianul Lionel Messi, starul Barcelonei ajungând astfel la 18 goluri marcate în confruntările cu Real Madrid. Câştigătorul Balonului de Aur în ultimii patru ani l-a egalat pe legendarul Alfredo Di Stefano, care a reuşit să înscrie tot de 18 ori în marele meci al fotbalului spaniol.

Victoria Realului a fost adusă cu şapte minute înainte de final, atunci când Sergio Ramos l-a învins într-un duel aerian pe Pique şi a marcat cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

Barcelona putea obţine totuşi o remiză, dacă arbitrul întâlnirii ar fi dictat penalty în favoarea catalanilor în ultimele minute, la un fault în careu comis de Sergio Ramos asupra lui Adriano.

În ciuda acestui eşec, catalanii continuă să aibă un avans liniştitor în fruntea clasamentului din Spania, 12 puncte faţă de Atletico Madrid, însă diferenţa s-ar putea reduce în cazul în care echipa lui Diego Simeone va câştiga duminică la Malaga.

Surpriză uriaşă în Ligue 1, acolo unde liderul PSG a pierdut ruşions pe terenul lui Reims, scor 0-1, deşi a evoluat în cu un om în plus în ultima jumătate de oră.

Mai mult decât atât, golul victoriei pentru gazde a fost marcat chiar în inferioritate numerică, de Grzegorz Krychowial, în minutul 64.

Parizienii pot fi egalaţi la puncte duminică, atunci când ocupanta locului 2, Olympique Lyon, va juca cu Brest, în deplasare.

Tot în Franţa, Bastia s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în derbyul Corsicii cu Ajaccio, la care Mutu nu a jucat, un meci încheiat cu cinci eliminări, două la gazde şi trei la oaspeţi.

În Premier League, adversara Stelei din Europa League, Chelsea, a câştigat cu 1-0 meciul jucat acasă cu West Bromwich Albion, la care Gabi Tamaş nu a fost folosit.

Unicul gol al echipei antrenate de Rafa Benitez a fost înscris de Demba Ba, senegalezul neavând însă drept de joc în meciul cu roş-albaştrii de joi.

Manchester United îşi continuă parcursul de regularitate spre un nou titlu de campioană, formaţia lui Sir Alex Ferguson impunându-se categoric, scor 4-0, în faţa celor de la Norwich City.

Shinji Kagawa a făcut istorie sâmbătă pe Old Trafford, devenind primul jucător japonez care reuşeşte un hattrick în campionatul Angliei, în timp ce Wayne Rooney a completat lista marcatorilor pentru United.

AC Milan a urcat pe locul 3 în Serie A, după ce a învins, sâmbătă, pe Lazio cu scorul de 3-0, pe teren propriu. Radu Ştefan a fost integralist la formaţia din capitala Italiei, însă a avut o evoluţie slabă, românul greşind la două dintre golurile rossonerilor.

Pazzini a deschis scorul pentru Milan, într-un moment în care oaspeţii evoluau deja cu un om mai puţin, după eliminarea lui Candreva, pentru ca Boateng să dubleze avantajul echipei lui Allegri înainte de pauză. Tabela a fost închisă în partea a doua de acelaşi Pazzini.

Vineri, în primul meci al etapei, primele două clasate, Napoli şi Juventus, au încheiat la egalitate, scor 1-1, pe San Paolo, rezultat în urma căruia bianconeri îşi păstrează avansul de 6 puncte din fruntea clasamentului.

În Bundesliga, Alexandru Maxim a intrat în minutul 90 la Stuttgart, care a pierdut la Leverkusen, scor 1-2, după ce a condus la pauză, în timp ce campioana Borussia Dortmund a învins cu 3-1 pe Hannover. Fără Ciprian Marica, Schalke a obţinut o victorie clară, scor 4-1, pe terenul celor de la VfL Wolfsburg.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close