Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbalul, folosit ca acoperire pentru trafic de cocaină în Spania

Fotbalul, folosit ca acoperire pentru trafic de cocaină în Spania

Fotbalul, folosit ca acoperire pentru trafic de cocaină în Spania
Sursa foto: cocaina
27 Feb 2009   •   15:30

Opinia publică din Spania a avut un şoc atunci când s-a aflat că mulţi dintre cei 11 arestaţi după capturarea recentă a 600 de kilograme de cocaină sunt fotbalişti profesionişti sau agenţi de jucători. Potrivit poliţiei spaniole, fotbalul era pentru aceştia mai mult o modalitate de a-şi ascunde adevărata ocupaţie, aceea de traficanţi de droguri aduse din Argentina.
Poliţia spaniolă a arestat 11 persoane în cazul celor 600 de kilograme de cocaină găsite şi confiscate. Cei 11 au fost prinşi în diverse oraşe ale Spaniei, dintre acestea cel mai cunoscut fiind un fotbalist al lui Atletico Madrid, care a căzut printre ultimii în mâinile poliţiei. Liderul fotbaliştilor traficanţi era condus, în mod ironic, de un tehnician care a antrenat o echipă de club din prima divizie franceză. Deşi nu toţi suspecţii au legătură directă cu fotbalul, este de admirat diversitatea celor care s-au implicat în această acţiune, de la jucători la antrenori sau agenţi FIFA, informează BBC Sport.
Cocaina confiscată a fost găsită de poliţia spaniolă sub formă de pachete printre componente de maşini pentru ferme, într-un container de transport din Madrid. Drogurile veniseră tocmai din Argentina, unde afacerea fusese aranjată de agentul de jucători, care plecase în America de Sud în această calitate, pentru a recruta jucători pentru echipe europene. În schimb, el a aranjat transportul celor 600 de kilograme din praful alb. FIFA, învinuită de poliţia spaniolă că a acordat licenţe de impresari unor persoane care au ajuns să facă trafic cu droguri, a spus, potrivit sursei amintite, următoarele:
"Condamnăm pe această cale orice activităţi criminale care ar legătură, chiar şi indirect, cu fotbalul".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close