Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbalul francez intră în grevă, în semn de protest faţă de impozitarea salariilor cu 75%

Fotbalul francez intră în grevă, în semn de protest faţă de impozitarea salariilor cu 75%

Fotbalul francez intră în grevă, în semn de protest faţă de impozitarea salariilor cu 75%
de M.T.    |    24 Oct 2013   •   16:00

Cluburile din Ligue 1 şi Ligue 2, primele două divizii din Franţa, vor intra în grevă la sfârşitul lunii noiembrie, protestând astfel faţă de decizia guvernului francez de a impune impozitarea cu 75% a salariilor anuale care depăşesc un milion de euro.

Noua regulă loveşte în plin principalele cluburi din Hexagon, Paris St. Germain şi AS Monaco, echipe care au reuşit să atargă nume importante ale fotbalului mondial datorită salariilor uriaşe pe care le oferă.

Iniţial, cluburile au speram că sportul va fi scutit de această lege, dar ministrul Sporturilor, Valerie Fourneyron, a confirmat luna trecută că acest lucru nu se va întâmpla.

„Această taxă este nedreaptă şi discriminatorie”, susţine Liga profesionistă din Franţa, într-un comunicat de pe site-ul oficial, în timp ce Jean-Pierre Louvel, preşedintele Uniunii Cluburilor Profesioniste, a anunţat că se va întâlni cu preşedintele Francois Hollande pentru a discuta această situaţie.

„Este în joc supravieţuirea fotbalului francez. Îi vom cere încă o dată să renunţe la această taxă”, a afirmat Louvel.

Decizia este susţinută şi de preşedintele Ligii, Frederic Thiriez, care a declarat pentru L'Equipe că „sunt de acord cu determinarea de care dau dovadă cluburile”.

Greva va afecta toate meciurile care urmau să se dispute în Ligue 1 şi Ligue 2 între 29 noiembrie şi 2 decembrie.

×
Subiecte în articol: Franta Ligue 1 psg AS Monaco francois hollande
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close