Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbalul german, în doliu. Portarul lui Hannover 96,Robert Enke, s-a aruncat în faţa trenului (VIDEO)

Fotbalul german, în doliu. Portarul lui Hannover 96,Robert Enke, s-a aruncat în faţa trenului (VIDEO)

Fotbalul german, în doliu. Portarul lui Hannover 96,Robert Enke, s-a aruncat în faţa trenului (VIDEO)
10 Noi 2009   •   22:53

Portarul Germaniei şi al clubului Hannover 96, Robert Enke, a murit la vârsta de 32 de ani, după ce a fost lovit de un tren, a confirmat poliţia. Federaţia Germană de Fotbal a anunţat de asemenea într-un comunicat de presă: "Echipa Germaniei a aflat despre moartea şocantă a lui Robert Enke. Selecţionerul Joachim Loew şi managerul Olivier Bierhoff au declarat că sunt şocaţi şi rămaşi fără cuvinte".

Enke a jucat opt partide pentru Germania şi a mai evoluat la cluburi precum Benfica Lisabona, FC Barcelona şi Borussia Munchengladbach. Debutul internaţional şi l-a făcut la vârsta de 31 de ani şi a devenit primul portar al naţionalei după retragerea lui Jens Lehmann din fotbalul internaţional la finalul Euro 2008. Enke a ratat ultimele patru partide ale Germaniei din cauza unor probleme medicale, dar revenise la clubul său weekendul trecut.

Loew a indicat, conform BBC, că Enke era în pole position pentru postul de titular în naţionala Germaniei la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Primele indicii, conform poliţiei, conduc către o sinucidere. Fiica lui Enke, Lara, a murit în 2006 din cauza problemelor la inimă, la vârsta de doar doi ani. Portarul a lăsat în urmă soţia Teresa şi o fetiţă de opt luni pe care cuplul a adoptat-o la începutul acestui an.


Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close