Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fulham, în finala Europa League după o nouă revenire incredibilă. Englezii înving Hamburg cu 2-1 (VIDEO)

Fulham, în finala Europa League după o nouă revenire incredibilă. Englezii înving Hamburg cu 2-1 (VIDEO)

Fulham, în finala Europa League după o nouă revenire incredibilă. Englezii înving Hamburg cu 2-1 (VIDEO)
Sursa foto: zoltan gera
29 Apr 2010   •   23:56

Hamburg a ratat şansa unică de a juca finala Europa League pe propriul teren şi englezii de la Fulham au obţinut o calificare de vis în ultimul act al competiţiei. După 0-0 în tur, a fost nevoie de o nouă revenire spectaculoasă la Londra, la fel ca acelea reuşite în faţa lui Şahtior Doneţk sau Juventus Torino.
Fulham a început foarte ofensiv partida de pe teren propriu cu Hamburg şi Bobby Zamora şi Zoltan Gera au fost un constat pericol pentru poarta lui Rost. Hamburg a echilibrat, însă, partida după un sfert de oră şi, în minutul 22, germanii au marcat un gol care le turna plumb în ghete gazdelor. Mladen Petric a profitat excelent de o lovitură liberă de la 25 de metri şi a şutat puternic la vinclu. Până la pauză, tot Hamburg mai putea marca, dar Pitroipa a ales să şuteze când îi putea pasa lui Aogo, singur în faţa porţii.
Scorul la pauză, 0-1, era perfect pentru nemţi. Fulham era obligată să marcheze de cel puţin două ori, lucru care totuşi nu părea imposibil din moment ce Juventus a plecat de pe Craven Cottage cu patru goluri primite.
Englezii au ieşit de la cabine determinaţi să întoarcă soarta calificării. Cu Dempsey intrat pe parcurs în locul lui Zamora, Fulham a atacat fervent iar Duff a trecut pe lângă gol în minutul 63, când a şutat pe lângă stâlpul din dreapta al porţii. Persistenţa gazdelor a dat roade în cele din urmă, şi Davies a egalat în minutul 69 după ce a trecut de Guy Demel. Ungurul Gera a aruncat publicul londonez în aer în minutul 76, cu un gol marcat din apropiere, pe sub portarul Rost, şi a arătat că revenirile sunt ?specialitatea casei?. După reveniri incredibile cu Şahtior şi Juventus, Fulham întorcea scorul şi în partida cu Hamburg.
Germanii au reacţionat repede şi atacantul Guerrero a fost introdus pe teren, dar nimic nu s-a mai putut schimba în minutele rămase. Hamburg ratează pentru al doilea an consecutiv prezenţa într-o finală de cupă europeană, care de această dată s-ar fi jucat în faţa propriilor suporteri.
Vezi aici golurile partidei Fulham - Hamburg
Formaţiile de joc:
SV Hamburg: Rost, Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo, Jarolim, Ze Roberto, Tesche, Pitroipa, Van Nistelrooy, Petric; Rezerve: Hesl, Rozehnal, Guerrero, Berg, Arslan, Rincon, Schulz
Fulham: Schwarzer, Pantsil, Konchesky, Hangeland, Hughes, Murphy, Etuhu, Duff, Davies, Gera, Zamora; Rezerve: Zuberbuhler, Nevland, Riise, Dempsey, Smalling, Greening, Dikgacoi
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league Hamburg Fulham
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close