Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Gary Speed, selecţionerul Ţării Galilor, a murit la 42 de ani

Gary Speed, selecţionerul Ţării Galilor, a murit la 42 de ani

Gary Speed, selecţionerul Ţării Galilor, a murit la 42 de ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    27 Noi 2011   •   15:13

Federaţia Galeză de Fotbal a anunţat că selecţionerul Gary Speed a încetat din viaţă la 42 de ani.

 
Motivele decesului nu sunt deocamdată cunoscute, însă primele informaţii spun că fostul internaţional galez s-a sinucis.
 
Federaţia Galeză anunţă cu tristeţe decesul managerului echipei naţionale, Gary Speed. Prezentăm condoleanţele noastre familiei. Cerem de asemenea ca intimitatea familiei să fie respectată în aceste momente foarte triste”, se arată într-un comunicat oficial.
 
Sâmbătă dimineaţă, la ora 07:08 (ora locală - n.r), Poliţia din Cheshire a fost informată despre un deces survenit la o adresă din Huntington, Chester. Ofiţerii au mers la locul respectiv şi au găsit un bărbat de 42 de ani mort. Imediat, rudele au fost informate şi s-a confirmat că persoana în cauză în cauză era Gary Speed”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de The Guardian.
 
Nu există suspiciuni asupra motivului decesului. Famili a cerut să fie lăsată în pace în aceste momente, urmând să ofere o declaraţie oficială ulterior, însă nu astăzi”, a mai spus reprezentantul poliţiei.
 
Gary Speed a fost numit selecţioner al naţionalei Ţării Galilor în decembrie 2010, după o experienţă anterioară de numai patru luni ca manager. În mandatul său, galezii au jucat zece meciuri, reuşind să câştige cinci dintre ele.
 
Ca jucător, Speed a evoluat de 85 de ori pentru naţională, al doilea cel mai selecţionat fotbalist galez, după portarul Neville Southall, şi a îmbrăcat tricourile echipelor Leeds United, alături de care a cucerit un titlu de campion, în 1992, Everton, Newcastle United, Bolton şi Sheffield United.
 
Ştirea morţii lui Gary Speed a reprezentant un adevărat şoc în fotbalul britanic, mai mulţi jucători importanţi din Premier League reacţionând pe Twitter.
 
Pur şi simplu nu pot să cred! În urmă cu câteva zile ne-am dus împreună copiii la şcoală. A murit la 42 de ani şi a lăsat în urmă doi copii”, a scris Michael Owen, în timp ce scoţianul Charlie Adam, jucătorul lui Liverpool, a notat: „A fost unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Premiership”.
 

×
Subiecte în articol: tara galilor deces sinucidere
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close