Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Germania a câştigat Campionatul European de tineret, umilind Anglia cu 4-0 în finală! (VIDEO)

Germania a câştigat Campionatul European de tineret, umilind Anglia cu 4-0 în finală! (VIDEO)

Germania a câştigat Campionatul European de tineret, umilind Anglia cu 4-0 în finală! (VIDEO)
Sursa foto: mesut ozil
30 Iun 2009   •   10:35

Victorie mare, şi la propriu şi la figurat, pentru cei mai buni tineri ai Germaniei. Anglia spera la primul trofeu semnificativ după 25 de ani, dar finala de la Malmo a fost o dezamăgire cruntă, nemţii arătând că seriozitatea se învaţă de mic în Germania şi învingând la scor. La insuccesul englezilor contribuit şi portarul Loach, care nu a avut replică la şuturi parabile ale vedetelor din echipa adversă.
Echipele de tineret sunt considerate mult inferioare reprezentativelor mari, dar când ai în teren jucători precum Neuer, Bonisch, Castro, Khedira sau Ozil nu pot să nu apară pretenţiile din partea publicului german. Nici antrenorul englez Stuart Pierce nu a dus lipsă de jucători buni, Theo Walcott sau James Milner fiind deja nume cunoscute în Premier League şi nu numai.
Cu toate acestea, lotul german s-a dovedit mult mai bun, iar primul gol a venit în minutul 23. Gonzalo Castro de la Bayer Leverkusen a deschis scorul cu un şut dintr-un unghi dificil, dar germanii nu s-au retras în defensivă. Un alt german de origine străină, turcul Mesut Ozil de la Werder Bremen, a profitat de o gafă a portarului Loach şi lovitura sa liberă de la distanţă a fost respinsă în propria poartă de englez, în minutul 48, iar englezii aveau de recuperat două goluri.
Ultimele două goluri ale germanilor au venit pe final, amândouă de la atacantul lui Bayern Munchen, Wagner. Vârful care a petrecut ultimul an împrumutat la Duisburg a marcat o "dublă", în minutele 79 şi 84, profitând de faptul că englezii aveau nevoie de goluri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Suedia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close