Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Germania, prima echipă calificată matematic la Euro 2012. Olanda face scorul preliminariilor

Germania, prima echipă calificată matematic la Euro 2012. Olanda face scorul preliminariilor

Germania, prima echipă calificată matematic la Euro 2012. Olanda face scorul preliminariilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Sep 2011   •   00:26
Germania a câştigat cu 6-2 meciul de pe teren propriu cu Austria şi a devenit prima echipă calificată matematic la Campionatul European din 2012, competiţie care va fi găzduită de Polonia şi Ucraina. Ozil, de trei ori, Podolski, Schurrle şi Gotze au marcat golurile echipei lui Jochim Low, care are punctaj maxim într-o grupă în care Turcia a aşteptat până în ultimul minut pentru a învinge acasă Kazahstanul, iar Belgia a remizat surprinzător în Azerbaidjan, reducându-şi dramatic şansele de a prinde locul 2.
 
O altă echipă care îşi continuă parcursul perfect în actualele preliminarii este Olanda. Vicecampioana mondială a reuşit scorul actualelor calificări, impunându-se la Eindhoven cu 11-0 în faţa naţionalei din San Marino şi dovedind care este diferenţa dintre primul şi ultimul loc al clasamentului FIFA. 
 
Robin Van Persie a devenit primul jucător olandez după Van Basten care înscrie de patru ori într-un meci de calificare la Euro, în timp ce Sneijder şi Huntelaar, fiecare cu câte o dublă, Heitinga, Kuyt şi Wijnaldum au completat lista marcatorilor în cea mai categorică victorie din istoria naţionalei batave. Toruşi, cel mai clar succes în preliminariile unui Campionat European rămâne cel obţinut de Germania, tot împotriva celor din San Marino, 13-0 în 2006.
 
Tot în grupa E, în care Olanda este lider autoritar, Ungaria a învins acasă Suedia cu 2-1 şi continuă să spere la locul 2, în timp ce naţionala Moldovei, antrenată de Gabi Balint, a pierdut fără drept de apel în Finlanda, scor 1-4.
 
Italia s-a impus greu în Insulele Feroe, doar 1-0, după golul reuşit de Cassano, dar gazdele au lovit de două ori bara. În ciuda acestui lucru, squadra azzurra se poate considera calificată la turneul final, Slovenia fiind învinsă surprinzător pe teren propriu de Estonia, ceea ce înseamnă că echipa lui Cesare Prandelli mai poate pierde primul loc în grupă doar dacă nu va lua niciun punct din ultimele trei meciuri, iar Serbia, învingătoare cu 1-0 în Irlanda de Nord, va lua 9 puncte din 9 în partidele care i-au rămas de jucat.
 
Victoria Estoniei în Slovenia nu a fost singura surpriză a serii. Şi nici cea mai mare. Aceasta s-a produs în grupa I, acolo unde Lituania nu a reuşit să învingă acasă naţionala Lichtensteinului, cu care a încheiat la egalitate, scor 0-0.
 
Dubla lui Wayne Rooney şi golul lui Gary Cahill au adus o victorie clară Angliei la Sofia, scor 3-0. Mai mult decât atât, echipa lui Fabio Capello a primit veşti bune şi de la Cardiff, acolo unde Ţara Galilor a administrat Muntenegrului prima înfrângere din actualele preliminarii, care îi lasă pe englezi lideri solitari ai grupei G.
 
În grupa B, Irlanda şi Slovacia au remizat la Dublin, permiţându-i Rusiei, învingătoare cu 1-0 în faţa Macedoniei, să se instaleze pe prima poziţie, în timp ce în grupa H, Portugalia şi Norvegia au obţinut victorii scontate în faţa Ciprului, respectiv a Islandei, şi ocupă primele două locuri, la egalitate de puncte, dar despărţite de golaveraj, favorabil lusitanilor.
 
Grupa A: Azerbaidjan - Belgia 1-1, Turcia - Kazahstan 2-1, Germania - Austria 6-2
 
Grupa B: Andora - Armenia 0-3, Rusia - Macedonia 1-0, Irlanda - Slovacia 0-0
 
Grupa C: I. Feroe - Italia 0-1, Irlanda de Nord - Serbia 0-1, Slovenia - Estonia 1-2
 
Grupa E: Finlanda - Moldova 4-1, Ungaria - Suedia 2-1, Olanda - San Marino 11-0
 
Grupa F: Israel - Grecia 0-1, Georgia - Letonia 0-1, Malta - Croaţia 1-3
 
Grupa G: Bulgaria - Anglia 0-3, Ţara Galilor - Muntenegru 2-1
 
Grupa H: Norvegia - Islanda 1-0, Cipru - Portugalia 0-4
 
Grupa I: Lituania - Liechtenstein 0-0.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close