Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ghana, campioană mondială Under 20! Africanii au învins Brazilia la penalty-uri (VIDEO)

Ghana, campioană mondială Under 20! Africanii au învins Brazilia la penalty-uri (VIDEO)

Ghana, campioană mondială Under 20! Africanii au învins Brazilia la penalty-uri (VIDEO)
Sursa foto: ghana
17 Oct 2009   •   17:32

Performanţă mare a echipei naţionale Under 20 a Ghanei. Tinerii fotbalişti ghanezi au câştigat Campionatul Mondial U20 din Egipt, învingând în finală naţionala Braziliei. Victoria a fost obţinută după executarea loviturilor de departajare. Cu toate acestea, succesul a fost unul cu atât mai surprinzătoa cu cât Ghan a jucat 87 de minute cu un om mai puţin pe teren, după eliminarea lui Addo în urma unei decizii îndoielnice a arbitrului.
Ghana s-a impus în faţa Braziliei cu scorul de 4-3, după ce scorul primelor 90 şi 120 de minute fusese 0-0. La loviturile de departajare, africanii nu au ratat decât o execuţie, în timp ce brazilienii s-au pierdut şi l-au fpcut erou pe portarul advers.
Precedenta câştigătoare a trofeului fusese, în 2005, Argentina, care trecuse de Nigeria în finală. Ghana însăşi mai disputase două finale U20, în 1993 şi 2001, fiind învinsă de Brazilia şi, respectiv, Argentina.
Medaliile de argint au revenit jucătorilor echipei naţionale a Ungariei, care au învins tot vineri, tot în urma loviturilor de departajare, Costa Rica. Scorul după 90 de minute fusese 1-1, maghiarii tranformând un penalty decisiv în minutele de prelungire.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cairo
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close