Antena 3 CNN Sport Fotbal extern "Rezervă" pentru Platini. Secretarul general al UEFA candidează la președinția FIFA

"Rezervă" pentru Platini. Secretarul general al UEFA candidează la președinția FIFA

"Rezervă" pentru Platini. Secretarul general al UEFA candidează la președinția FIFA
Sursa foto: Foto: UEFA.com
26 Oct 2015   •   14:29

Elvețianul Gianni Infantino, pe care îl cunoaşteţi de la tragerile la sorţi organizate de UEFA la competiţiile intercluburi, își va anunța candidatura la președinția FIFA, informează cotidianul francez L'Equipe, transmite Agerpres.

Candidatura secretarului general al Uniunii europene de Fotbal (UEFA) vine ca un plan B al forului european, după ce președintele Michel Platini a fost suspendat pentru perioadă de 90 de zile de comisia de etică a FIFA, iar candidatura sa la președinția forului fotbalistic mondial nu va fi examinată pe perioada suspendării.

Infantino, un avocat poliglot, s-ar fi întâlnit deja cu oficiali ai Confederației asiatice de fotbal (AFC) la Doha. Dacă Platini va putea în cele din urmă să se prezinte, el își va retrage candidatura. În caz contrar, UEFA va putea avea un candidat serios și, în cel mai rău caz, va putea influența rezultatul alegerilor.

Luni 26 octombrie (astăzi) este data limită de depunere a candidaturilor pentru președinția FIFA.

Și-au mai depus candidatura Șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, sud-africanul Tokyo Sexwale, prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, francezul Jerome Champagne și David Nakhid, fost internațional din Trinidad-Tobago.

×
Subiecte în articol: UEFA FIFA alegeri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close