Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Glasgow Rangers, îngropată în datorii, şi-ar putea vinde jucătorii pentru a supravieţui

Glasgow Rangers, îngropată în datorii, şi-ar putea vinde jucătorii pentru a supravieţui

Glasgow Rangers, îngropată în datorii, şi-ar putea vinde jucătorii pentru a supravieţui
Sursa foto: walter smith
28 Oct 2009   •   13:44

Antrenorul echipei umilite de Unirea Urziceni în urmă cu o săptămână în Liga Campionilor, Walter Smith, a recunoscut în presa britanică gravele probleme financiare ale echipei. Rangers au o datorie de 30 de milioane de lire sterline faţă de Halifax Bank of Scotland din grupul Llyods. Dacă în ultima perioadă banca a susţinut clubul, având un cuvânt greu de spus în deciziile luate, acum a sosit vremea plăţii datoriilor iar Rangers nu au de unde să găsească banii. Singura soluţie ar fi să-şi vândă jucătorii.
Walter Smith, managerul de 61 de ani al lui Rangers, a recunoscut că gruparea scoţiană este controlată de Lloyds Banks Group şi că situaţia financiară precară îi afectează pe toţi cei de la club, angajaţi şi jucători.
Problemele au început în vară, atunci când acţionarul majoritar David Murray s-a retras de la club, iar în locul său banca Halifax l-a numit pe Donald Muir în consiliul de administraţie al clubului din Glasgow. Prin intermediul acestuia, banca este la cârma clubului şi este de aştaptat ca, dacă nu apare un cumpărător pentru pachetul lui Murray curând, Rangers să înceapă să îşi vândă jucătorii.
Clubul este cotat la aproape 80 de milioane de euro, dar ar putea fi predat lui Dave King, un scoţian stabilit în Africa de Sud, pentru 30 de milioane de lire, cuantumul datoriei celor de la Rangers, potrivit The Guardian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: glasgow rangers
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close