Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Grupa D. Atletico Madrid se califică la limită în Europa League, după ce APOEL a smuls un punct la Chelsea

Grupa D. Atletico Madrid se califică la limită în Europa League, după ce APOEL a smuls un punct la Chelsea

Grupa D. Atletico Madrid se califică la limită în Europa League, după ce APOEL a smuls un punct la Chelsea
08 Dec 2009   •   23:42

Deja calificată în optimile Ligii Campionilor, FC Porto şi-a respectat blazonul în ultima etapă a grupei D, când a învins Atletico Madrid cu 3-0. Şi Chelsea era deja calificată mai departe, însă londonezii au tratat cu superficialitate partida cu APOEL Nicosia, încheiată cu scorul de 2-2. Formaţia cipriotă a ratat totuşi calificarea în Europa League, din cauza unor rezultate directe nefavorabile cu Atletico Madrid.

La un singur punct în urma celor de la Atletico Madrid, APOEL Nicosia avea nevoie de victorie la Londra, cu Chelsea, pentru a se putea califica în primăvara europeană. Începutul de meci a fost favorabil ciprioţilor, care au deschis scorul pe Stamford Bridge încă din minutul 6, prin Zewlakow. Chelsea a egalat totuşi în minutul 19 prin Michael Essien, iar Didier Drogba a întors complet rezultatul alte şapte minute mai târziu. În minutul 87, Mirosavljevic a reuşit să egaleze pentru APOEL şi a făcut ca finalul de meci să fie tensionat, însă ciprioţii părăsesc în cele din urmă competiţiile europene.

Evoluţia mult sub aşteptări a celor de la Atletico Madrid în Liga Campionilor a continuat şi în ultimul meci, de pe teren propriu, cu FC Porto. Gruparea din La Liga a cedat toate punctele întâlnirii şi a terminat competiţia fără nicio victorie. Cele trei puncte, însă, obţinute după tot atâtea remize, le-au fost suficiente spaniolilor pentru a bifa calificarea în Europa League de pe locul trei. Porto s-a impus la Madrid prin golurile lui Alves şi Falcao, marcate în primul sfert de oră al partidei, şi reuşita lui Hulk, din minutul 76.

Clasament final:
1. Chelsea - 14p
2. Porto - 12p
3. Atletico - 3p
4. APOEL - 3p

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close