Grupa D. Udinese se califică în 16-imile Cupei UEFA, după 2-1 cu Dinamo Zagreb

04 Dec 2008   •   00:29
Grupa D. Udinese se califică în 16-imile Cupei UEFA, după 2-1 cu Dinamo Zagreb

Formaţia italiană Udinese a obţinut calificarea în primăvara Cupei UEFA, după ce a învins cu 2-1 Dinamo Zagreb, într-un meci contând pentru grupa D, disputat miercuri seară. Rezultatul consfinţeşte totodată eliminarea croaţilor din Cupa UEFA, ei încheiind pe locul 5 grupa, cu doar trei puncte în patru etape.
Udinese avea nevoie de doar un singur punct pentru a se califica şi a beneficiat de un start perfect, după ce Fabio Quagliarella a deschis scorul în minutul 5. El a şutat pe colţ cu dreptul, după o centrare de pe partea stângă a lui Antonio Di Natale. Christian Obodo a adăugat un al doilea gol, în minutul 79, înainte ca Igor Biscan să înscrie un gol de consolare.
În cealaltă partidă a grupei, golurile foştilor adversari ai formaţiei Dinamo au făcut posibilă o luptă până în ultimul moment pentru celelalte două locuri care duc în 16-imile Cupei UEFA. Spartak Moscova a condus până în minutul 84, graţie unei lovituri de cap a lui Serghei Covalciuc din minutul doi, iar dacă rezultatul ar fi stat aşa, ruşii s-ar fi calificat alături de Tottenham în 16-imi.
NEC Nijmegen a întors însă rezultatul, prin golurile lui Jhon Van Beukering, minutul 84, şi Lasse Schine, minutul 87, pentru a urca pe locul trei în clasament, la egalitate de puncte cu Spartak. Ruşii se deplasează acum pe White Hart Lane, pe 18 decembrie, cu echipa lui Redknapp având nevoie de doar un punct pentru a se califica, în timp ce NEC dă piept cu Udinese în ultimul meci.
Clasamentul grupei D
1. Udinese ? 9 puncte
2. Tottenham ? 6p
3. NEC ? 3p
4. Spartak Moscova ? 3p
5. Dinamo Zagreb ? 3p, 4 meciuri
Antena3.ro

Parteneri
sati
x close