Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Grupa E. Victorie de palmares pentru Portsmouth şi egal de locul doi pentru Milan

Grupa E. Victorie de palmares pentru Portsmouth şi egal de locul doi pentru Milan

Grupa E. Victorie de palmares pentru Portsmouth şi egal de locul doi pentru Milan
18 Dec 2008   •   00:05

Formaţia Portsmouth şi-a încheiat aventura europeană cu o primă victorie în faza grupelor, scor 3-0, în faţa ultimei clasate, Heerenveen. Cu doar un punct obţinut în primele trei partide din grupa E, echipa britanică nu avea nicio şansă de a mai obţine calificarea în şaisprezecimile competiţiei, dar în aceeaşi situaţie se afla şi adversara olandeză, care a încheiat grupa cu 0 puncte.
Astfel, meciul de pe Fratton Park a fost unul deschis, dar la discreţia gazdelor, care la pauză conduceau cu 2-0 graţie unei "duble" reuşite de fostul atacant de la Liverpool, uriaşul Peter Crouch (foto). Heerenveen s-a apărat mai bine în a doua repriză, însă nu a reuşit să pună în pericol poarta gazdelor. Mai mult, în minutul 90 a încasat şi golul trei, de le Hermann Hreidarsson, un gol de moral pentru formaţia condusă de Tony Adams.
Într-o altă partidă a grupei, AC Milan şi Wfl Wolfsburg s-au înfruntat într-un meci direct pentru prima poziţie în grupă. Deşi au jucat pe San Siro, nemţii au ieşit în câştig, remizând, scor 2-2, rezultat ce a trimis AC Milan pe locul doi în clasament şi care va aduce echipei italiene un adversar din Liga Campionilor în 16-imile competiţiei.
Ambrosini a deschis scorul pentru Milan, în minutul 15, dar Zaccardo a egalat la zece minute după pauză. Pato a restabilit avantajul imediat, însă AC Milan avea să mai fie egalată o dată, după reuşita lui Saglik, care a păstrat nemţilor primul loc în grupă.
Locul trei şi calificarea în primăvara europeană i-a revenit formaţiei portugheze Braga, care a stat în această etapă.
Clasament
1. Wolfsburg - 10 puncte
2. AC Milan - 8 puncte
3. Braga - 6 puncte
4. Portsmouth - 4 puncte
5. Heerenveen - 0 puncte
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AC Milan Cupa UEFA
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close