Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Grupa F. Hamburg predă o lecţie celor de la Aston Villa. Ajax, pe locul doi

Grupa F. Hamburg predă o lecţie celor de la Aston Villa. Ajax, pe locul doi

Grupa F. Hamburg predă o lecţie celor de la Aston Villa. Ajax, pe locul doi
18 Dec 2008   •   00:39

Ajax a fost ţinută în şah, scor 2-2, de Slavia Praga, într-un meci fără miză, dar interesant, disputat la Amsterdam. Formaţia din Cehia era condamnată să termine pe ultimul loc în grupa F, însă a reuşit să spună adio Cupei UEFA cu capul sus. Puţini sunt cei care le-ar fi dat cehilor vreo şansă la Amsterdam, în special după ce Jan Vertonghen a deschis scorul pentru gazde încă din minutul patru, trimiţând cu capul un corner executat de Miralem Suljemani.
Totuşi, Slavia a egalat după nici zece minute, când Jaroslav Cerny a transformat în gol o pasă exactă a lui Matej Krajcik de pe partea dreaptă. Oaspeţii au completat apoi o răsturnare remarcabilă de situaţie, cu patru minute înainte de pauză, când Krajcik l-a servit pe Marek Jarolim.
Părea că este suficient ca Slavia să obţină cele trei puncte, însă Luis Suarez a avut un alt punct de vedere şi a înscris din penalty în ultimul minut de joc pentru a împărţi punctele. Ajax merge mai departe de pe locul doi al grupei, ceea ce înseamnă că va întâlni în 16-imi o formaţie care vine de pe locul trei din grupele Ligii Campionilor, în timp ce aventura Slaviei în Europa se încheie şi în acest an.
În celălalt meci al grupei, Aston Villa s-a împiedicat în deplasarea de la Hamburg, unde a fost învinsă cu scorul de 1-3. Rezultatul a contat însă prea puţin pentru formaţia lui Martin O'Neill, care era deja calificată, alături de gruparea din Bundesliga, în 16-imile competiţiei. Elevii lui Martin Jol merg în primăvara europeană din postura de învingători ai grupei F şi vor avea parte de un adversar mai accesibil la tragerea la sorţi, în timp ce Villa va juca împotriva unei formaţii de top.
Clasament
1. Hamburg - 9 puncte
2. Ajax - 7p
3. Aston Villa - 6p
4. Zilina - 4p
5. Slavia - 2p
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hamburg Ajax Amsterdam Cupa UEFA
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close