Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Guardiola, dorit ca antrenor al Argentinei

Guardiola, dorit ca antrenor al Argentinei

Guardiola, dorit ca antrenor al Argentinei
Sursa foto: pep guardiola
18 Sep 2009   •   16:00

Un grup de profesionişti din fotbalul de club argentininan, Primera Division, duce o campanie pentru aducerea lui Pep Guardiola de la Barcelona ca antrenor al echipei naţionale sud-americane, în locul lui Diego Maradona, scrie presa spaniolă.

"Proiectul Guardiola 2010" consideră că tehnicianul de la Barca este omul ideal pentru ?albiceleste?, deoarece ştie cum să scoată ce este mai bun din Lionel Messi.
"Argentina are un diamant neprelucrat, în persoana lui Messi, şi nimeni din experţii naţionali nu a reuşit să îl facă să dea maximum," scrie Marca, citând grupul. "Spre comparaţie, cu Guardiola la Barcelona, Messi a câştigat trei turnee într-un an."

Se susţine că singurul alt antrenor care să îl pună pe Messi pe roate la Argentina era Sergio Batista, care a condus echipa olimpică la aurul de la Beijing 2008, dar se crede că nu are calităţi pentru echipa naţională.

"Unii nu vor un antrenor străin, dar tehnicienii din ţară nu au reuşit să exploateze abilitatea lui Messi, cu excepţia lui Batista, dar nu este calificat pentru a conduce echipa naţională?, ar fi declarat un alt preşedinte de club.

Se consideră că Federaţia de Fotbal din Argentina îi va oferi un post lui Guardiola după Cupa Mondială din Africa de Sud. În plus se speră că Spania va câştiga campionatul mondial, pentru ca aceasta să nu dorească să îl angajeze pe Guardiola ca selecţioner al echipei iberice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close