Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Guus Hiddink şi federaţia turcă şi-au încheiat de comun acord colaborarea, după ratarea calificării la Euro

Guus Hiddink şi federaţia turcă şi-au încheiat de comun acord colaborarea, după ratarea calificării la Euro

Guus Hiddink şi federaţia turcă şi-au încheiat de comun acord colaborarea, după ratarea calificării la Euro
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    16 Noi 2011   •   14:20

Guus Hiddink nu mai este selecţionerul Turciei. Tehnicianul olandez şi federaţia turcă şi-au încheiat colaborarea de comun acord, după ratarea calificării la turneul final al Campionatului European din 2012.

Contractul dintre Federaţia de Fotbal din Turcia şi antrenorul echipei naţionale Guus Hiddink a fost reziliat de comun acord, în urma negocierilor dintre cele două părţi. Dorim să îi mulţumim lui Guus Hiddink pentru munca depusă şi îi urăm să aibă o viaţă sănătoasă şi fericită”, se arată într-un comunicat oficial al federaţiei turce.

Viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 a pierdut barajul de calificare la Campionatul European de anul viitor în faţa Croaţiei, 0-3 la Istanbul şi 0-0 la Zagreb.

Turcia se află la cel de-al doilea turneu final consecutiv pe care îl ratează după performanţa excelentă de la Euro 2008, competiţie în care a ajuns în semifinale, unde a fost eliminată de Germania.

Guus Hiddink a fost adus la cârma naţionalei în august 2010, dar olandezul, cunoscut pentru performanţele sale obţinute ca antrenor al Coreei de Sud, Australiei sau Rusiei, a fost criticat încă de la început de presa din Turcia.

Când am pornit la acest drum, cu fost conducere a federaţiei, obiectivul nostru a fost acela de a întineri echipa şi de a construi pentru viitor. Dacă acest lucru ar fi adus şi o calificare la Campionatul European, cu atât mai bine. Însă era foarte greu să se întâmple şi nu am niciun regret. Am terminat pe locul 2 în grupa noastră şi am adus sânge proaspăt în echipă. Cu schimbările pe care le-am făcut şi adăugând alţi jucători tineri, Turcia se poate baza pe o echipă puternică mult timp de acum înainte”, a spus Hiddink.

Antrenorul de 65 de ani nu duce lipsă de oferte, în ciuda eşecului înregistrat pe banca Turciei. Presa din Anglia vorbeşte despre o posibilă revenire la Chelsea, echipă pe care a mai condus-o în a doua jumătate a sezonului 2008-2009, când a ratat în minutele de prelungire o calificare în faţa Barcelonei în finala Ligii Campionilor, însă există şi zvonuri care spun că olandezul ar putea ajunge la Anzhi, în Rusia, sau la PSG, în Franţa.


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close