Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Guvernul militar din Guineea a desfiinţat echipa naţională de fotbal din cauza "ruşinii"

Guvernul militar din Guineea a desfiinţat echipa naţională de fotbal din cauza "ruşinii"

Guvernul militar din Guineea a desfiinţat echipa naţională de fotbal din cauza "ruşinii"
Sursa foto: Guineea
18 Noi 2009   •   16:44

Echipa naţională "Syli" a statului african Guineea a fost desfiinţată pe termen nelimitat de către Guvernul militar (Junta) al ţării prin Ministerul Sportului şi Tineretului, pentru rezultate "ruşinoase". Reprezentativa Guineei a ratat prezenţa la Cupa Mondială de anul viitor şi la Cupa Africii pe Naţiuni din 2010, din Angola.
Regimul militar din Guineea, este condus de căpitanul Moussa Dadis Camara, acesta fiind preşedinte al Juntei Militare. Camara a anunţat, prin intermediul publicaţiei belgiene La Derniere Heure, că echipa de fotbal nu îşi mai justifică existenţa şi trebuie dizolvată. Rezultatul care l-a convins de acest lucru pe Camara a fost cel cu reprezentativa Coastei de Fildeş, din deplasarea de la Abijan. Echipa Guineei a pierdut cu 3-0 în condiţiile în care gazdele nu au folosit vedetele din lot. Iar apariţia unor poze care dovedeau că jucătorii au petrecut din greu înaintea unora dintre partide a fost picătura care a umplut paharul.
Cu o victorie şi cinci înfrângeri în şase meciuri în grupă, conducerea ţării a considerat că ruşinea este deja prea mare, iar lipsa de determinare şi disciplină trebuie să ducă la o măsură drastică. Astfel, cei trei responsabili de la echipa naţională, Mamadi Souaré, Fodé Laye Camara şi Mandjou Diallo au fost toţi concediaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Guineea CM2010
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close