Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Hollande rămâne pe poziţii: Salariile de peste un milion de euro, impozitate cu 75% şi în fotbal

Hollande rămâne pe poziţii: Salariile de peste un milion de euro, impozitate cu 75% şi în fotbal

Hollande rămâne pe poziţii: Salariile de peste un milion de euro, impozitate cu 75% şi în fotbal
de M.T.    |    31 Oct 2013   •   20:42

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decis menţinerea impozitului de 75% pentru veniturile de peste un milion de euro şi la fotbal, după întâlnirea pe care a avut-o, joi, la Palatul Elysee, cu reprezentanţii fotbalului francez, informează cotidianul l'Equipe, citat de Agerpres.

În aceste condiţii, cluburile din Ligue 1 şi Ligue 2, primele două divizii din Franţa, îşi menţin decizia de a intra în grevă în ultimul weekend al lunii noiembrie.

La întâlnirea cu Hollande au participat preşedintele Federaţiei, Noel Le Graet, preşedintele Ligii, Frederic Thiriez, preşedinţii de cluburi Jean-Louis Triaud (Bordeaux), Jean-Michel Aulas (Lyon), Vincent Labrune (Marseille), Michel Seydoux (Lille), şeful sindicatului cluburilor profesioniste, Jean-Pierre Louvel (Le Havre), şi preşedintele colegiului Ligii a 2-a, Jean-François Fortin (Caen).

Reprezentanţii fotbalul francez contestă taxarea cu 75% a veniturilor de peste un milion de euro, o măsură care a fost votată de Adunarea naţională pe 18 octombrie.

Cluburile din Ligue 1 şi Ligue 2 au anunţat, la câteva zile după acest vot, că vor face grevă între 29 noiembrie şi 2 decembrie pentru a protesta împotriva textului acestei legi.

În zilele de grevă, reprezentanţii cluburilor se vor întâlni cu suporterii pentru a le explica mişcarea lor.

Citeşte şi: Care este adevărata situaţie financiară a cluburilor de fotbal din Franţa

×
Subiecte în articol: Franta grevă Ligue 1 francois hollande
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close