Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Huliganii scoţieni de la finala Cupei Uefa, identificaţi. Acum poliţia încearcă să-i prindă

Huliganii scoţieni de la finala Cupei Uefa, identificaţi. Acum poliţia încearcă să-i prindă

Huliganii scoţieni de la finala Cupei Uefa, identificaţi. Acum poliţia încearcă să-i prindă
Sursa foto: huligani Celtic Glasgow
28 Ian 2009   •   14:27

A durat aproape un an pentru ca poliţia din Manchester să îi identifice pe suporterii bănuiţi că au adus haosul în oraşul britanic, după finala cupei UEFA din 14 mai anul trecut.
Fotografiile a 49 de bărbaţi au fost date publicităţii, marţi seară, într-o tentativă de a convinge eventualii martori să îi identifice. Anul trecut, după ce echipa Rangers a pierdut cu 0-2 Cupa UEFA, suporterii echipei înfrânte au devastat centrul oraşului şi au rănit 39 de poliţişti în confruntări extrem de violente.
Imaginile date publicităţii de poliţia din Manchester arată cum suporterii au atacat fără milă tot ce le-a stat în cale: maşini, magazine şi forţe de ordine. Imaginile filmate de camerele de supraveghere şi de elicopterele poliţiei au fost studiate timp de nouă luni de echipa de investigatori.
Poliţiştii vor acum să interogheze 49 de persoane ale căror chipuri au fost imortalizate de camere. Ca să termine ancheta, poliţiştii au nevoie de informaţii de la eventuali martori.
"Avem nevoie de ajutorul vostru să îi identificăm pe aceşti indivizi care au aruncat o lumină proastă asupra evenimentului pentru majoritatea suporterilor buni şi cu frică de lege. Vă invit să vă uitaţi pe pagina de internet a poliţiei din Manchester şi să ne ajutaţi să îi identificăm. De la voi ar putea să provină informaţia care să facă fotbalul mai sigur pe viitor", a declarat Gerry Donnelan, şeful poliţiei din Manchester.
Pe 14 mai anul trecut, 150 de mii de fani Rangers au venit la Manchester pentru finala Cupei UEFA. Suporterii au devenit violenţi după ce un ecran de proiecţie s-a stricat chiar înaintea meciului. 39 de poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor de după partidă. Poliţiştii au postat imaginile şi pe youtube, dar şi pe pagini ca Bebo şi Facebook, pentru a reuşi să atragă informaţii de la cât mai mulţi cetăţeni.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Cupa UEFA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close