Antena 3 CNN Sport Fotbal extern În Venezuela s-au interzis meciurile în nocturnă pentru a preveni penele de curent

În Venezuela s-au interzis meciurile în nocturnă pentru a preveni penele de curent

În Venezuela s-au interzis meciurile în nocturnă pentru a preveni penele de curent
Sursa foto: venezuela
29 Oct 2009   •   15:44

Sărăcie lucie în Venezuela. Sistemul electric naţional este într-o stare atât de proastă încăt ţara sudamericană intră în pană de curent de oricâte ori se aprind prea multe becuri, iar acest lucru s-a întâmplat de şase ori în ultimul an şi jumătate. Drept urmare, Ministerul Sportului din Venezuela a cerut oficial ca toate meciurile de fotbal să se joace ziua.
Statul venezuelean încearcă să îşi determine populaţia să facă economie la energia electrică, pentru a evita o nouă pană de curent de proporţii. În colimatorul autorităţilor a intrat şi "sportul rege", iar meciurile din ligile inferioare se vor juca dimineaţa, în timp ce acelea din prima ligă vor începe cel târziu la ora 15:00, potrivit gsp.
Federaţia de Fotbal de la Caracas a primit, chiar o dispoziţie oficială din partea autorităţilor, motiv pentru care este de aşteptat ca ora de începere a meciurilor să se decaleze imadiat.
"Am fost instruiţi ca partidele să nu se mai dispute în noctură şi echipele să nu mai risipească apa", a declarat ministrul sportului, Victoria Mata, transmite sursa citată.
"Ideea este să programăm întâlnirile la ora 15:00, pentru a minimiza consumul de energie electrică. Ne-a fost sugerat şi să mutăm de dimineaţă meciurile din ligile inferioare. Numai în cazul în care nu se va putea se vor juca meciurile din prima ligă în noctură", au recunoscut oficialii FVF.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie electrică
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close