Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Încă o surpriză la Copa America: Uruguay, doar egal cu Peru. Victorie pentru Chile

Încă o surpriză la Copa America: Uruguay, doar egal cu Peru. Victorie pentru Chile

Încă o surpriză la Copa America: Uruguay, doar egal cu Peru. Victorie pentru Chile
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
05 Iul 2011   •   09:04

Surprizele continuă la Copa America. După paşii greşiţi făcuţi de Argentina şi de Brazilia, a venit şi rândul Uruguayului să dezamăgească. Semifinalista ultimei ediţii a Cupei Mondiale nu a reuşit decât o remiză, scor 1-1, în faţa naţionalei statului Peru.

 
Deşi a venit la Copa America fără starurile Claudio Pizarro şi Jefferson Farfan, ambii accidentaţi, Peru a reuşit să deschidă scorul la mijlocul primei reprize, când Paolo Guerrero a finalizat o superbă acţiune personală. Uruguayenii s-au aruncat în atac şi, după câteva ocazii importante, Luis Suarez a reuşit să egaleze chiar înainte de pauză.
 
În partea a doua, ambele echipe au avut câteva oportunităţi importante de a marca, însă rezultatul a rămas neschimbat până la final, confirmând echilibrul existent la actuala ediţie a Copei America. „Acest lucru se întâmplă pentru că aici participă echipe foarte bune, cu jucători excelenţi”, a declarat Diego Forlan la sfârştul partidei.
 
Chile a revenit spectaculos în repriza a doua a meciului cu Mexic şi a debutat cu o victorie, scor 2-1, în Grupa C a turneului sud-american.
 
Nestor Araujo a deschis scorul în minutul 41 pentru Mexic, împotriva cursului jocului, fotbaliştii chilieni ratând ocazii importante prin Alexis Sanchez, Humberto Suazo şi Matias Fernandez. A fost nevoie de rezerva Esteban Paredes pentru ca Chile să restabilească egalitatea, la mijlocul reprizei secunde, pentru ca Arturo Vidal, unul dintre cei mai urmăriţi jucători în această perioadă de mercato, să aducă victoria echipei lui Claudio Borghi cu 17 minut înainte de final.
 
Cred că naţionala statului Chile va merge departe la această Copa America. Deşi suntem abia la începutul fazei grupelor, din ceea ce am văzut până acum, Chile a jucat cel mai bun fotbal”, a declarat Luis Fernando Tena, antrenorul Mexicului.
 
Marţi este zi de pauză în Copa America, meciurile urmând să fie reluate miercuri, atunci când Argentina va întâlni Columbia, iar Costa Rica va juca împotriva Boliviei.

×
Subiecte în articol: Uruguay Peru Chile Mexic Luis Suarez
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close