Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Incidente incredibile la Cairo. Jucătorii Algeriei, atacaţi şi răniţi cu pietre (VIDEO)

Incidente incredibile la Cairo. Jucătorii Algeriei, atacaţi şi răniţi cu pietre (VIDEO)

Incidente incredibile la Cairo. Jucătorii Algeriei, atacaţi şi răniţi cu pietre (VIDEO)
Sursa foto: algeria
13 Noi 2009   •   17:54

Autocarul care îi transporta pe jucătorii echipei naţionale a Algeriei în Cairo, capitala Egiptului, de la aeroport la hotel, a fost atacat vineri cu pietre de către fanii egipteni. Trei jucători algerieni au fost răniţi de geamurile sparte. FIFA a fost alertată imediat şi a emis un comunicat conform căruia nu amână meciul şi cere măsuri speciale de siguranţă.
"Am constatat că trei jucători au fost răniţi: Kaled Lemmouchia la cap, Rafik Halliche deasupra unui ochi, pe arcadă, şi Rafik Saifi la braţ", a declarat reprezentatul FIFA la Cairo, Walter Gagg, potrivit Mediafax.
Oficialul FIFA nu s-a putut pronunţa în privinţa gravităţii rănilor celor trei, spunând că acest lucru se va putea stabili sâmbătă.
"Nu putem vorbi de răni superficiale. După ce li s-au aplicat puncte de sutură, trebuie să vedem dacă jucătorii respectivi vor putea evolua în meciul de sâmbătă. Medicul echipei naţionale a Algeriei nu s-a pronunţat în acest sens", a completat Gagg.
Reprezentanţii forţelor de ordine egiptene au încercat să ascundă, pe cât posibil, gravitatea incidentului, dar ministrul algerian de externe, Mourad Medelci, a recunoscut graviatatea incidentului. Răspunsul FIFA nu a întârziat mult.
"Am solicitat din nou federaţiei egiptene să ia toate mãsurile de securitate pentru ca meciul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Comisia de organizare a Cupei Mondiale a cerut federaţiei egiptene şi celor mai înainte autorităţi din ţară, prin ministerele competente, să aducă garanţii scrise privind luarea de măsuri suplimentare de securitate necesare în acest moment pentru delegaţia algeriană", a comunicat FIFA, potrivit sursei citate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cairo incidente raniti FIFA
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close