Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inevitabilul se produce. Togo se retrage de la CAN. Doi oficiali togolezi au murit

Inevitabilul se produce. Togo se retrage de la CAN. Doi oficiali togolezi au murit

Inevitabilul se produce. Togo se retrage de la CAN. Doi oficiali togolezi au murit
Sursa foto: angola
09 Ian 2010   •   16:31

Haosul ia amploare în Angola, iar posibilitatea ca naţionala statului Togo să părăsească Cupa Africii pe Naţiuni capătă tot mai mult contur. Jucătorii şi restul oficialilor s-ar afla, deja, pe aeroportul de la Cabinda şi ar aştepta avionul către capitala togoleză Lome. Federaţia togoleză a confirmat, deja, că antrenorul secund al echipei, Abalo Amelete, şi purtătorul de cuvânt Stanislas Ocloo au decedat în urma rănilor suferite în timpul atacului terorist de vineri, din Cabinda, în care autobuzul togolez a fost mitraliat.
"Nu suntem în stare să intrăm pe teren la Cupa Africii pe Naţiuni, suntem teribil afectaţi, am văzut moartea cu ochii. Aşteptăm avionul pentru a reveni la Lome. Suntem în discuţii în prezent cu alte selecţionate din grupa noastră (n.r. - Burkina Faso, Coasta de Fildeş şi Ghana) pentru a încerca să-i convingem să boicoteze competiţia", a declarat pe aeroportul din Cabinda mijlocaşul Alaixys Romao, legitimat la echipa franceză Grenoble.
Federaţia de fotbal din statul Togo a confirmat, vineri, că şoferul autocarului care transporta delegaţia oficială a fost ucis de teroriştii angolezi, iar alte nouă persoane au fost rănite. Între timp, jucătorii au aflat şi de moartea lui Abalo Amelete şi a lui Stanislas Ocloo, loviţi de gloanţe în violentul atac.
Atacul, revenidicat de Forţele de Eliberare din Cabinda, o enclavă congoleză din Angola, i-a şocat pe jucători. Atacantul Emmanuel Adebayor de la Manchester City a povestit cu stupefacţie felul în care au decurs evenimentele.
"Şansa noastră a fost că ne aflam în autocarul din spate. Rebelii au mitraliat mai întâi autocarul din faţă, în care se aflau bagajele noastre. Şoferul a murit pe loc, aşa că, blocaţi fiind, nu ne-a rămas decât să sperăm că nu vom fi atinşi de ploaia de gloanţe", a precizat Adebayor.
Vina pentru atac le aparţine şi togolezilor
Clipele de groază prin care au trecut membrii delegaţiei Togo de la CAN par să ţină, totuşi, şi de neatenţia Federaţiei de la Lome. Togolezii au decis să deplaseze delegaţia în Angola cu autocarul, deşi organizatorii ceruseră explicit şi insistent ca toate venirile să se facă pe cale aeriană, din motive de siguranţă.
"Regulile sunt clare! Nimeni nu ar trebui să circule cu autocarul. Nu ştiu de ce au luat această decizie, dar s-a dovedit a fi una dezastruoasă. Togo a fost singura echipă care nu a răspuns solicitării noastre şi nu a trimis nici o informare cu privire la faptul că refuză varianta închirierii unei aeronave", a declarat Virgilio Santos, membru marcat al Comitetului de Organizare al CAN.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close