Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inter- Barcelona 0-0. Chivu a menţinut la respect cel mai de temut atac din Europa

Inter- Barcelona 0-0. Chivu a menţinut la respect cel mai de temut atac din Europa

Inter- Barcelona 0-0. Chivu a menţinut la respect cel mai de temut atac din Europa
Sursa foto: zlatan ibra
17 Sep 2009   •   00:55

În timp ce Barcelona începe sezonzul gândidu-se să îşi apere titlul de câştigătoare a tilului din Liga Campionilor, la Internazionale Milano toată lumea discută despre Zlatan Ibrahimović şi Samuel Eto'o. Schimbul de jucători din vară a fost capul de afiş al multor discuţii.


Anterior meciului, José Mourinho susţinea că nu crede că Barca este favorită. ?Am început să jucămm altfel şi vrem să devenim o echipă cu propriile caracteristici?. În timp ce Josep Guardiola sublinia că ?acest meci nu va determina cine câştigă grupa. Pentru mine este o onoare să mă confrunt cu un aşa mare antrenor precum Mourinho, care a câştigat trofee în trei ţări diferite. Inter a luat 4 Scudetti la rând, cu diferiţi jucători şi antrenori, dovedindu-şi puterea?.
Meciul nu a adus nici o surpriză. Deşi toţi fanilor le-ar fi plăcut o întâlnire cu scântei, multe goluri şi faze de poartă ale mult-disputaţilor atacanţi, acestea nu au venit.
În 90 de minute nu a existat nimic care să separe cele două forţe ale Europei.
Spaniolii au avut numeroase ocazii pentru a deschide scorul, mai ales în prima repriză, cea mai bună din care i.a aparţinut lui Zlatan Ibrahimović. Acesta a fost însă incapabil să înscrie. De cealaltă parte, Inter, ale cărei incursiuni spre gol au fost mai rare, s-a asigurat că ambele echipe deschid sezonul Champions League din Goupa F cu un punct.

Barça a părut că îşi copleşeşte gazdele, având trei ocazii în primele zece minute. După 80 secunde, Lionel Messi l-a testat pe Júlio César, apoi Daniel Alves pasează lui Zlatan Ibrahimović, care trage peste poartă. Apoi apărarea lui Inter încerca să facă faţă jocului fluid al Barcei, când Messi dă cu capul spre poartă, dar prea slab.

Cu excepţia unui şut de la 25 m a lui Maicon, nerazzurri au creat puţin pe lângă faptul că au părut vulnerabili când nu aveau posesia. Messi scăpase din nou în minutul 20, dar un tackle superb al lui Cristi Chivu îl opreşte să rămână singur cu Júlio César.
Inter aproape că preia conducerea ulterior, dar Diego Milito şi Wesley Sneijder din pasa lui Eto'o nu deschid scorul. Acestea însă au fost reprize mici pe lângă reprezentaţiile Barcelonei. Oaspeţii veneau în valuri spre poarta italiană. Singurul lucru care i se poate imputa Barcelonei este o exagerare a construcţiei, mereu alegând încă o pasă când era deja şansa unui şut.
Cronicarii au remarcat că în cele din urmă Inter, dar Lucio şi Chivu în special, merită laude pentru că au menţinut la distanţă unele din cele mai de temut atacuri din Europa. De altfel, multe siteuri de specialitate au acordat jucătorului român cea mai mare notă de pe teren. Fundaşul român a primit un cartonaş galben în minutul 90, pentru un fault asupra lui Messi.
În celălalt meci al grupei, formaţia ucraineană Dinamo Kiev a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-1), echipa rusă Rubin Kazan.
Pentru Dinamo Kiev au marcat Yussuf '71, Magrao '79 şi Gusev '85, în timp ce golul ruşilor a fost reuşit de Dominguez, în minutul 25.
În minutul 57, Tiberiu Ghioane a intrat la Dinamo Kiev, în locul lui Ninkovici.


Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close