Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Inter s-a calificat în finala Cupei Italiei, după 1-1 în returul cu AS Roma. Zanetti, meciul 1.000 al carierei

Inter s-a calificat în finala Cupei Italiei, după 1-1 în returul cu AS Roma. Zanetti, meciul 1.000 al carierei

Inter s-a calificat în finala Cupei Italiei, după 1-1 în returul cu AS Roma. Zanetti, meciul 1.000 al carierei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
12 Mai 2011   •   10:24

Inter Milano s-a calificat în finala Cupei Italiei, după ce a încheiat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, returul semifinalei cu AS Roma. În prima manşă, nerazzurrii se impuseseră cu 1-0. Cristi Chivu a fost titular şi a avut o evoluţie bună, în timp ce Bogdan Lobonţ a rămas doar pe banca de rezerve.

Ambele goluri s-au marcat după pauză, prima repriză fiind plictisitoare şi fără nicio ocazie importantă la vreuna dintre porţi. Eto'o a deschis scorul pentru gazde, cu un şut plasat din interiorul careului, pentru ca Pazzini şi Milito să rateze două şanse uriaşe din situaţie de unu contra unu cu portarul.

Obligată să atace, Roma a forţat în final şi Borriello a egalat cu o lovitură de cap, în minutul 84, după o centrare excelentă a lui perrotta. Echipa lui Vincenzo Montella nu a mai reuşit să înscrie încă o dată, ba chiar a fost iertată de un penalty la un fault al lui Juan asupra lui Milito în careu, astfel că Inter va juca a şasea finală de Cupa Italiei în ultimele şapte sezoane, împotriva lui Palermo, pe 29 mai.

Meciul de miercuri seară a fost prilej de sărbătoare pentru Javier Zanetti. Argentinianul de 37 de ani a bifat meciul 1.000 al carierei, intrând astfel într-un grup select care îi mai cuprinde pe Peter Shilton, Ray Clemence, Pat Jennings, Alan Ball, David Seaman, Paolo Maldini, Andoni Zubizarreta, Roberto Carlos şi Tommy Hutchinson.

A fost un moment emoţionant. Le mulţumesc tuturor, începând cu soţia mea Paula şi copiii mei, care as-au aflat în tribune. Meciul cu Roma a fost important din orice punct de vedere, iar acum pot sărbători”, a declarat căpitanul nerazzurrilor la finalul partidei.

×
Subiecte în articol: Cupa Italiei Inter Milano AS Roma
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close