Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Internaţionalul german Mesut Ozil, ţinta atacurilor naţionaliste ale neonaziştilor nemţi

Internaţionalul german Mesut Ozil, ţinta atacurilor naţionaliste ale neonaziştilor nemţi

Internaţionalul german Mesut Ozil, ţinta atacurilor naţionaliste ale neonaziştilor nemţi
Sursa foto: mesut ozil
17 Sep 2009   •   19:59

Mijlocaşul german de origine turcă Mesut Ozil, de la Werder Bremen, a fost zilele acestea contestat virulent de către reprezentanţi ai Partidului Naţional Democrat din Germania (NPD), cunoscut drept neonazist. Klaus Beier, purtătorul de cuvânt al NPD, a declarat că Ozil este german numai în acte şi că nu are ce căuta în echipa naţională a Germaniei. Reacţia Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) a venit imediat şi a fost una extrem de sonoră în favoarea fotbalistului.
"Ozil, care nu are familie germană, nu ar trebui să joace pentru Germania. Cetăţenia germană a lui Ozil constă într-un simplu act", declarase Beier la începutul acestei săptămâni.
Reacţia federaţiei germane nu a întârziat, iar NPD se poate aştepta la o plângere depusă de forul de la Berlin. Oficialii federali s-au declarat solidari cu jucătorul şi şi-au exprimat, chiar, mândria că acesta apără culorile Germaniei.
"Vom discuta despre această problemă cu Mesut Ozil şi clubul la care este legitimat, Werder Bremen, şi vom analiza căile juridice pe care le avem la dispoziţie. Suntem mândri că Mesut Ozil este internaţional german, este un simbol pentru Germania, o ţară tolerantă, unde nu este loc pentru rasism şi naţionalism, pe care minţile înguste ale celor din NPD încearcă să le propage", a declarat Theo Zwanziger, preşedintele DFB, potrivit Mediafax.
Mesut Ozil, în vârstă de 20 de ani, joacă pentru reprezentativa Germaniei începând cu 2007, când a declinat oferta similară a federaţiei din Turcia, preferând să joace pentru ţara în care s-a născut. Familia lui Ozil trăieşte în zona bazinului Ruhr, în vestul Germaniei, în Gelsenkierchen.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nationala Germaniei nazism Werder Bremen
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close