Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Interul lui Mourinho face legea pe Stamford Bridge şi elimină Chelsea din Ligă, 1-0 (VIDEO)

Interul lui Mourinho face legea pe Stamford Bridge şi elimină Chelsea din Ligă, 1-0 (VIDEO)

Interul lui Mourinho face legea pe Stamford Bridge şi elimină Chelsea din Ligă, 1-0 (VIDEO)
Sursa foto: jose mourinho
16 Mar 2010   •   23:36

Inter Milano a obţinut, marţi, o calificare clară în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a câştigat şi manşa retur a "dublei" cu Chelsea Londra, 1-0, chiar pe terenul englezilor. Calificarea îl va mulţumi cu atât mai mult pe antrenorul portughez al lui Inter, Jose Mourinho, care a avut astfel parte de o revenire glorioasă pe terenul unde şi-a câştigat numele de "The Special One".
Discursul provocator al lui Jose Mourinho din ajunul "finalei" de pe Stamford Bridge a fost un prolog perfect pentru o partidă jucată într-un ritm de totul sau nimic. Inter a venit la Londra determinată să îşi apere cu orice preţ avantajul de 2-1 luat în tur, pe Giuseppe Meazza. Rezultatul a fost o primă repriză în care fiecare dintre echipe s-a luptat să îşi impună stilul de joc. Chelsea a vrut să iuţească jocul pentru a destabiliza defensiva interistă, dar Drobga şi Lampard nu au putut ajunge în poziţii de finalizare, poarta lui Julio Cesar fiind prea rar pusă în pericol. Doar Ballack trimiţând un şut periculos în prima repriză pentru "The Blues". În partea cealaltă a terenului, Milito, Eto'o şi Maicon au arătat şi ei lipsă de inspiraţie, neexperimentatul portar Turnbull având o primă repriză uşoară.
Ritmul s-a păstrat şi în repriza secundă, dar ocaziile mari au întârziat să apară. Cu englezii în mare nevoie de un punct, Inter insistat să ţină jocul sus iar Diego Milito a ratat incredibil o situaţie de singur cu portarul în minutul 65. Filozofia pozitivă a Interului a fost răsplătită în minutul 78, când Wesley Snijder a trimis o pasă strălucitoare peste apărarea lui Chelsea, Eto'o l-a depăşit în viteză pe Alex şi camerunezul a finalizat cu sângele rece care îl caracterizează la colţul scurt. Misiunea englezilor devenea foarte grea, ei având nevoie de două goluri în zece minute pentru a se califica. De altfel, ei nu au mai reuşit decât să îl piardă pe Didier Drogba, eliminat în minutul 87 după pe l-a lovit pe Motta.

Vezi aici golurile partidei Chelsea - Inter Milano.
Au evoluat jucătorii:
Chelsea: Turnbull, Ivanovic, Alex, Terry, Zhirkov, Ballack, Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Malouda. Rezerve: Taylor, Carvalho, Joe Cole, Kalou, Sturridge, Belletti, Bruma
Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Motta, Pandev, Eto'o, Milito. Rezerve: Toldo, Cordoba, Stankovic, Quaresma, Mariga, Materazzi, Santon
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close