Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Iordania susține că portarul echipei feminine de fotbal a Iranului este bărbat

Iordania susține că portarul echipei feminine de fotbal a Iranului este bărbat

Federaţia Iordaniană a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să înceapă o anchetă pentru verificarea sexului unei jucătoare din echipa iraniană, asupra căreia există suspiciunea că ar fi bărbat.

Iordania susține că portarul echipei feminine de fotbal a Iranului este bărbat
Sursa foto: Twitter/PanenkaSport
de Alexandra Ionescu    |    16 Noi 2021   •   12:42

Scandalul a pornit după ce Iranul a învins Iordania cu scorul de 4-2 în 25 septembrie. Teheranul a negat faptul că ar fi vreun adevăr în tot acest scandal, negând că Zohreh Koudaei ar fi bărbat. Discuțiile au apărut după ce Iranul a învins Iordania cu 4-2 la penalty-uri, după o remiza fără goluri, pe 25 septembrie, și s-a calificat la Cupa Asiei la feminin, din 2022, pentru prima dată în istorie, scrie Time of Israel.

În acest meci, portarul Zohreh Koudaei, femeia despre care se vorbește, a avut două intervenții salvatoare, apărând două penalty-uri. Președintele Asociației de Fotbal din Iordania, Prințul Ali Bin Al-Hussein, a postat duminică pe Twitter o scrisoare „în care se solicită o verificare a sexului” asupra jucătoarei din Iran, sugerând că este un bărbat care se dă drept femeie, informează Mediafax.

Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la "eligibilitatea jucătoarei", Iranul are un "record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj".

Antrenorul iranian Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii "pretexte" pentru a "nu accepta înfrângerea" şi este gata să "furnizeze orice document dorit de AFC", potrivit L'Equipe.

Cupa Asiei feminine este programată să aibă loc în India în perioada 20 ianuarie - 6 februarie.

×
Subiecte în articol: Iran portar barbat fotbal feminin iordania
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close