Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Irlandezii vor la Cupa Mondială: I-au prelungit contractul lui Trap până în 2014

Irlandezii vor la Cupa Mondială: I-au prelungit contractul lui Trap până în 2014

Irlandezii vor la Cupa Mondială: I-au prelungit contractul lui Trap până în 2014
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
29 Noi 2011   •   11:58

Încurajaţi de parcursul foarte bun din preliminariile pentru EURO 2012, oficialii Federaţiei Irlandeze de Fotbal i-au oferit un nou contract selecţionerului Giovanni Trapattoni până în 2014. Astfel, italianul va conduce Irlanda de pe banca tehnică şi în preliminariile pentru Cupa Mondială 2014 din Brazilia.

În vârstă de 72 de ani, Trapattoni a pus capăt unei aşteptări de 10 ani pentru Irlanda cu privire la participarea la un turneu final, după ce a condus echipa spre o victorie cumulată de 5-1 în faţa Estoniei în barajul pentru EURO 2012. "A făcut performanţă. Este atât de simplu. Este normal ca tot el să ne antreneze şi în următorii doi ani", a declarat directorul executiv al FAI, John Delaney, explicând astfel decizia de a-i prelungi contractul italianului.

Precedentul contract al lui Trapattoni urma să expire după EURO 2012. Asistenţii Marco Tardelli şi Fausto Rossi şi-au dat şi ei acordul pentru prelungirea contractelor. "Este o onoare şi un privilegiu", a spus Trapattoni într-un comunicat de presă.

Presa irlandeză scrie că Trapattoni a acceptat chiar şi o reducere a salariului de la 1,8 milioane de euro pe an la 1,5 milioane de euro. Federaţia a confirmat că afaceristul Denis O'Brien va subvenţiona în continuare costurile cu salariul italianului.

Ultima apariţie a Irlandei la o Cupă Mondială a fost cea din 2002, găzduită de Japonia şi Coreea de Sud.

×
Subiecte în articol: Irlanda Cupa Mondiala
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close