Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jack Warner, vicepreşedintele FIFA, a demisionat din toate funcţiile deţinute în fotbal

Jack Warner, vicepreşedintele FIFA, a demisionat din toate funcţiile deţinute în fotbal

Jack Warner, vicepreşedintele FIFA, a demisionat din toate funcţiile deţinute în fotbal
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
21 Iun 2011   •   11:48

Vicepreşedintele FIFA Jack Warner a anunţat luni că demisionează din toate funcţiile ocupate în fotbalul internaţional, inclusiv din cea de preşedinte CONCACAF.

Jack A. Warner a informat FIFA în legătură cu demisia sa din funcţiile ocupate în fotbalul internaţional. FIFA regretă evenimentele ce au dus la decizia domnului Warner. Demisia sa a fost acceptată, iar contribuţia sa la fotbalul internaţional şi în special la fotbalul din Caraibe şi din CONCACAF este apreciată şi recunoscută. Domnul Warner părăseşte FIFA din propria dorinţă, după o colaborare de aproape 30 de ani, alegând să se concentreze asupra activităţii sale importante pentru popor şi pentru guvernul din Trinidad-Tobago, în calitate de ministru şi de preşedinte al Congresului Naţional Unit, partidul majoritar în guvern”, se arată într-un comunicat oficial al forului mondial.

Decizia lui Warner de a demisiona i-a determinat pe şefii FIFA să renunţe la ancheta demarată în cazul său.

Ca o consecinţă a demisiei domnului Warner, toate procedurile iniţiate în privinţa sa de către Comitetul de Etică au fost închise, iar prezumţia de nevinovăţie se menţine”, se explică în comunicatul FIFA.

Comitetul de Etică al FIFA a decis, la 29 mai, într-o procedură vizând patru responsabili, între care Mohammed Bin Hammam şi Jack Warner, să-i suspende pe aceştia până la încheierea anchetei. Potrivit presei britanice, Bin Hammam şi Warner ar fi oferit cadouri în valoare de 40.000 de dolari unor federaţii naţionale, în schimbul voturilor pentru funcţia de preşedinte al FIFA, în cadrul reuniunii ce a avut loc în luna mai, în Trinidad-Tobago.

Mi-am pierdut entuziasmul pentru a continua. Secretarul general, pe care eu l-am angajat şi care a lucrat alături de mine timp de 21 de ani, a încercat să-mi submineze poziţia, ajutat şi de anumite elemente din cadrul FIFA, într-un mod de neimaginat”, a declarat Warner, prezentând astfel motivul pentru care a luat decizia de a părăsi forul mondial.

×
Subiecte în articol: FIFA demisie coruptie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close