Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Janko 39 de goluri, Kapetanos + Stancu 19. Îţi face cu ochiul, Gigi? (VIDEO)

Janko 39 de goluri, Kapetanos + Stancu 19. Îţi face cu ochiul, Gigi? (VIDEO)

Janko 39 de goluri, Kapetanos + Stancu 19. Îţi face cu ochiul, Gigi? (VIDEO)
Sursa foto: mark janko
19 Mai 2009   •   14:31

Marc Janko, un austriac de 25 de ani, este cel mai prolific atacant din campionatele europene în acest moment. Atacantul lui Red Bull Salzburg a marcat nu mai puţin de 39 de goluri în 34 de meciuri, aproape jumătate din golurile echipei sale! Formaţia din Salzburg a cucerit campionatul în acest an datorită vârfului de 1,96 metri înălţime.
În acelaşi timp, la o echipă mult mai titrată la nivel european, Steaua Bucureşti, primii doi marcatori, Bogdan Stancu şi Pantelis Kapetanos au doar 19 goluri împreună. Janko este cotat la 5 milioane de euro. Steaua este în acest moment pe locul aş şaptelea în clasamentul primei ligi din România.
Cele 39 de goluri ale lui Janko l-au adus pe austriac în pole-position în cursa pentru "Gheata de Aur" a Europei, trofeu acordat de revista France Football. Samuel Eto'o de la FC Barcelona, cu 29 de goluri şi Diego Forlan de la Atletico Madrid cu 28 sunt imediat în spatele său, deoarece golurile marcate în campionatul Spaniei valorează mai mult decât cele din campionatul Austriei (2 puncte faţă de numai 1,5). Astfel, Janko are în acest clasament 58,5 puncte, faţă de 58 Eto'o şi 56 Forlan.
Janko are 25 de ani şi a s-a transferat la Red Bull Salzburg în 2005. De atunci, atacantul a marcat 57 de goluri şi a devenit cel mai temut jucător din campionatul Austriei. Sezonul acesta, însă, a explodat de-a dreptul. În primele două meciuri ale sezonului înscrisese deja cinci goluri. Până pe 16 noiembrie, adică la nici jumătatea sezonului, Janko avea deja în cont 25 de goluri, moment în care a depăşit recordul precedent de goluri într-un sezon stabilit de un jucător. Altă ispravă a lui Janko a venit în meciul lui Salzburg cu Altach, când a intrat din postura de rezervă şi a întors soarta meciului cu cele patru goluri marcate. Meciul s-a terminat 4-3 pentru Red Bull.
Echipele Bolton Wanderers şi Tottenham au pus deja ochii pe vârful lui Red Bull Salzburg, cotat în acest moment la 5 milioane de euro. Ne-am putea pune o întrebare simplă: Dayro Moreno a costat Steaua 2,5 milioane de euro. De ce nu a marcat jumătate din golurile lui Janko? Oare nu îl urmăreşte nimeni din România pe atacantul austriac?

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close