Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Japonia, Australia, Coreea de Sud şi Olanda, primele echipe calificate la CM 2010 (VIDEO)

Japonia, Australia, Coreea de Sud şi Olanda, primele echipe calificate la CM 2010 (VIDEO)

Japonia, Australia, Coreea de Sud şi Olanda, primele echipe calificate la CM 2010 (VIDEO)
07 Iun 2009   •   02:33

Japonia a devenit prima echipă care s-a calificat pentru turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, după victoria cu 1-0 obţinută în faţa Uzbekistanului, într-un meci din grupa A a zonei Asia. Singurul gol al partidei de la Taşkent a fost marcat de Shinji Okazaki, în minutul 9, şi a dus Japonia la 14 puncte.

Organizatorii au trimis un mesaj special de felicitare Japoniei, care pentru a doua campanie de calificare la rând a fost prima echipă ce şi-a asigurat prezenţa la turneul final.



Australia a acumulat şi ea tot 14 puncte ulterior, după 0-0 la Qatar, şi s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Cupa Mondială, cu două meciuri rămase de disputat. Australienii încă nu au primit gol în faza finală a calificărilor, iar şeicii le-au pus rar poarta în pericol.

Din cealaltă grupă a preliminariilor din Asia, grupa B, Coreea de Sud a obţinut calificarea la CM 2010 după victoria cu 2-0 în faţa Emiratelor Arabe Unite. Golurile lui Park Chu Young şi Ki Sung Yueng au dus Coreea de Sud pe primul loc cu 14 puncte, cu trei mai multe decât Coreea de Nord, care a remizat 0-0 cu Iran.

Altfel, Olanda a devenit prima echipă din Europa care s-a calificat pentru Cupa Mondială, după victoria cu 2-1 în Islanda. ?Portocalele? au obţinut până acum 6 victorii în tot atâtea partide în grupa a 9-a a preliminariilor şi a obţinut deja primul loc. Scoţia rămâne favorită pentru locul secund în grupă, după ce Macedonia şi Norvegia au remizat, scor 0-0, în cealaltă partidă de sâmbătă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala CM2010
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close