Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jose Mourinho va pleca de la Real Madrid la finalul sezonului

Jose Mourinho va pleca de la Real Madrid la finalul sezonului

Jose Mourinho va pleca de la Real Madrid la finalul sezonului
de M.T.    |    20 Mai 2013   •   21:42

Ceea ce era previzibil a devenit oficial. Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni că Jose Mourinho nu va mai antrena echipa din capitala Spaniei din sezonul viitor.

„Am decis să încheiem colaborarea noastră. Nu este vorba despre o demitere, ci despre o despărţire de comun acord”, a precizat Perez.

Real Madrid se află pe locul 2 în La Liga, la 13 puncte în spatele rivalei FC Barcelona, care a cucerit deja titlul din punct de vedere matematic, şi a pierdut vineri finala Cupei Regelui în faţa unei alte adversare tradiţionale, Atletico Madrid.

De asemenea, gruparea blanco a fost eliminată şi în acest sezon în semifinalele Ligii Campionilor, la fel ca şi în precedentele două ediţii în care Mourinho s-a aflat pe bancă, Real Madrid continuând să aştepte un succes în cea mai importantă competiţie intercluburi de peste un deceniu, din 2002.

„Credem că performanţele noastre din acest sezon au fost insuficiente pentru un club precum Real Madrid şi pentru un antrenor ca Jose Mourinho”, a mai spus Perez.

Pe lângă eşecurile din campionat, cupă şi Liga Campionilor, Jose Mourinho a intrat în conflict cu unii dintre cei mai importanţi jucători ai echipei, neînţelegerile dintre tehnicianul portughez şi liderul vestiarului, Iker Casillas, ţinând prima pagină a ziarelor în mai multe ocazii.

În cele trei sezoane petrecute la Madrid, Jose Mourinho a reuşit să câştige un titlu de campion în La Liga (2012), o Cupă a Regelui (2011) şi o Supercupă a Spaniei (2012).

Principalul favorit să-l înlocuiască pe Mourinho la Real este italianul Carlo Ancelotti, care a adus în acest sezon primul titlu pentru PSG după 19 ani, însă nu este exclusă nici varianta Rafa Benitez, recent câştigător al trofeului Europa League cu Chelsea.

În ceea ce-l priveşte pe Jose Mourinho, portughezul ar putea reveni în Anglia, la Chelsea, echipă pe care a mai pregătit-o în perioada 2004-2007 şi alături de care a cucerit două titluri în Premier League.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close