Juan Mata la Barcelona pentru 20 de milioane de euro

23 Iun 2010   •   11:52
Juan Mata la Barcelona pentru 20 de milioane de euro

Campioana Spaniei a ajuns la un acord, potrivit site-ului publicaţiei spaniole Marca, pentru transferul mijlocaşului ofensiv de bandă stângă Juan Mata, de la Valencia. Tranzacţia s-ar face pentru 20 de milioane de euro, sumă considerată foarte avantajoasă pentru internaţionalul spaniol de 22 de ani.
Barcelona profită de criza financiară profundă de la Valencia. "Liliecii" au o lipsă acută de lichidităţi şi din acest motiv sunt nevoiţi să îşi vândă vedetele una după alta. Astfel, după ce David Villa a plecat la FC Barcelona, şi Juan Mata se pregăteşte să facă acelaşi drum spre Catalunia.
"Necesitatea de a vinde jucători a clubului FC Valencia, interesul manifestat de Guardiola pentru fotbalist şi faptul că Mata a fost una dintre promisiunile electorale ale noului preşedinte al Barcei, Sandro Rosell, au făcut ca acest transfer să se concretizeze", a notat cotidianul spaniol Marca.
Mai dificil le va fi acum catalanilor să îi şi găsească un loc în echipă lui Mata, el luptându-se pentru postul de titular cu Iniesta.
În vârstă de 22 de ani, Mata este deja de un an internaţional spaniol şi se află, în acest moment, cu echipa naţională a Spaniei la Cupa Mondială din Africa de Sud. Ca junior, Mata s-a format la cluburile Oviedo (2000-2003) şi Real Madrid (2003-2007).
Antena3.ro

Parteneri
x close