Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jucătorii de la Barcelona şi Real Madrid îşi dispută premiul FIFA pentru "Jucătorul Anului"

Jucătorii de la Barcelona şi Real Madrid îşi dispută premiul FIFA pentru "Jucătorul Anului"

Jucătorii de la Barcelona şi Real Madrid îşi dispută premiul FIFA pentru "Jucătorul Anului"
08 Dec 2009   •   14:23


Mijlocaşul Portugaliei şi al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo a primit şansa de a-şi apăra premiul FIFA acordat "Jucătorului anului", după ce numele lui a rămas pe lista redusă de cinci jucători nominalizaţi pentru trofeu.

Pe această listă se mai regăsesc jucătorii de la Barcelona Andres Iniesta, Lionel Messi şi Xavi, precum şi colegul lui Cristiano Ronaldo de la Real, Kaka. Chiar dacă Cristiano Ronaldo a fost transferat de la Manchester United în iulie, iar brazilianul Kaka a venit de la AC Milan tot în vara lui 2009, se poate spune că lupta pentru trofeul FIFA se dă între jucătorii celor două mari rivale din La Liga: Real Madrid şi FC Barcelona.

Messi, Iniesta şi Xavi au totuşi cele mai mari şanse pentru a cuceri trofeul, după ce sezonul trecut, alături de FC Barcelona, au cucerit trei trofee: Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Regelui. Messi a mai câştigat recent şi "Balonul de Aur", acordat de revista France Football.

Câştigătorul va fi anunţat la Gala FIFA de pe 21 decembrie, care va avea loc la Zurich, în Elveţia. La această ceremonie vor fi aleşi şi cei mai buni 11 jucători din lume, în ancheta FIFA/FIFPro, precum va fi desemnat şi premiul "FIFA Puşkaş" jucătorului sau jucătoarei care a înscris cel mai frumos gol al sezonului trecut.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona Real Madrid FIFA
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close