Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jucătorii lui AC Milan au părăsit terenul la un meci amical, din cauza scandărilor rasiste

Jucătorii lui AC Milan au părăsit terenul la un meci amical, din cauza scandărilor rasiste

Jucătorii lui AC Milan au părăsit terenul la un meci amical, din cauza scandărilor rasiste
Sursa foto: Foto: gazzetta.it
de M.T.    |    03 Ian 2013   •   17:39

Problemele pe care fotbalul italian le are cu fanii sunt izibile chiar şi la un banal meci amical.

AC Milan a avut programată joi o partidă de pregătire pe terenul lui Pro Patria, formaţie care evoluează în liga a patra. Întâlnirea a fost însă suspendată în minutul 26, după ce jucătorii rossoneri au părăsit terenul în semn de protest faţă de scandările rasiste din tribune.

Ţinta spectatorilor gazdă au reprezentat-o Muntari, Kevin Prince Boateng şi Niang, trei dintre fotbaliştii de culoare de la Milan, care au fost ţintele manifestărilor rasiste încă de la începutul meciului.

În minutul 26, Boateng nu a mai rezistat şi a oprit jocul, apoi a luat mingea în mână şi a şutat-o spre fanii celor de la Pro Patria. Protestul a mers mai departe, iar ghanezul şi-a scos tricoul şi s-a îndreptat spre vestiare, fiind urmat şi de restul coechipierilor săi.

După câteva minute de incertitudine, perioadă în care crainicul stadionului a anunţat că partida se va relua, dar va fi definitiv oprită la prima scandare rasistă, s-a decis că meciul să fie anulată.

„Sunt dezamăgit, dar cred că este alegerea corectă să nu revenim pe teren. Pentru jucătorii noştri şi pentru toţi cei de culoare care joacă la orice nivel. Italia trebuie să devină mai civilizată şi mai inteligentă. Sperăm că am dat un semnal”, a declarat Massimiliano Allegri, tehnicianul rossonerilor, potrivit Gazzettei dello Sport.

Incidentul a fost provocat doar de un mic grup de ultraşi, restul spectatorilor din tribune dezaprobând manifestările acestuia şi aplaudându-i pe jucătorii Milanului atunci când au părăsit terenul.


×
Subiecte în articol: AC Milan meci amical ultrasi
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close