Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus este noua campioană a Italiei. Inter a câştigat Derby della Madonnina

Juventus este noua campioană a Italiei. Inter a câştigat Derby della Madonnina

Juventus este noua campioană a Italiei. Inter a câştigat Derby della Madonnina
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    07 Mai 2012   •   11:06

Juventus Torino este noua campioană a Italiei, după ce echipa antrenată de Antonio Conte s-a impus cu 2-0 la Trieste, în faţa lui Cagliari, în timp ce Inter a câştigat cu 4-2 derby-ul cu Milan, principala rivală a bianconerilor.

Este cel de-al 28-lea titlu al „Bătrânei Doamne” şi primul după scandalul Calciopoli, cel în urma căruia Juventus a fost retrogradată în Serie B, în 2006.

Împotriva lui Cagliari, scorul a fost deschis de muntenegreanul Mirko Vucinic, care a marcat plecând dintr-o poziţie de offside nesmnalizată de arbitru, rezultatul final fiind stabilit în minutul 74 de autogolul lui Canini.

Torinezii pot încheia neînvinşi campionatul, dacă nu vor pierde în ultima etapă pe teren propriu cu Atalanta şi, de asemenea, pot reuşi eventul, în cazul unui succes în finala Cupei Italiei, pe care o vor disputa împotriva lui Napoli.

Este o senzaţie fantastică. Suntem foarte fericiţi, băieţii merită toate acestea şi este o onoare să câştigăm acest titlu. Milan a fost un adversar foarte puternic, însă am realizat că, în timp ce echipa mea continua să aibă multă energie, rivalii noştri erau obosiţi. Ar fi o realizare istorică să terminăm campionatul neînvinşi”, a declarat Antonio Conte.

Dacă la Trieste dramatismul a lipsit, nu la fel au stat lucrurile pe Giuseppe Meazza, acolo unde rivalele milaneze Inter şi Milan s-au întâlnit în Derby della Madonnina.

Nerazzurri, la care Chivu nu a evoluat din cauza unei accidentări, au marcat primii, prin Diego Milito, însă Milan a egalat înainte de pauză, Ibrahimovic transformând un penalty acordat greşit de arbitrul Rizzoli.

Atacantul suedez a făcut dubla imediat după reluare, însă, până la final, Milito, de două ori, de fiecare dată din lovitură de la 11 metri, şi Maicon, cu o reuşită de generic, au adus victoria Interului cu 4-2 şi au pus capăt speranţelor rossonere într-un nou Scudetto.

În ciuda victoriei, formaţia pregătită de Andrea Stramaccioni are şanse minime să ocupe locul 3 la finalul sezonului şi să se califice în eciţia viitoare a Ligii Campionilor. Deşi Napoli, una dintre rivalele sale, a pierdut la Bologna (0-2), Udinese şi Lazio au obţinut victorii cu Genoa (2-0), respectiv Atalanta (2-0).

Pentru a termina pe poziţia a treia, Inter trebuie să învingă în ultima etapă pe Lazio, la Roma, având însă nevoie şi de un eşec al lui Udinese la Catania, iar Napoli să nu învingă acasă pe Siena.

Tou în ultima rundă a sezonului se va cunoaşte şi ultima echipă retrogradată, Genoa având nevoie de un punct pe teren propriu cu palermo pentru a o trimite pe Lecce în Serie B.


×
Subiecte în articol: Serie A Juventus Inter Milano AC Milan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close