Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Italiei

Juventus este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Italiei

Juventus este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Italiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    25 Ian 2012   •   11:43

Juventus Torino a învins pe AS Roma cu 3-0 pe teren propriu şi s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, competiţie pe care bianconerii nu au mai câştigat-o din 1995.

Statistica spunea că Roma s-a impus în trei din precedentele patru dueluri directe cu Bătrâna Doamnă în Cupa Italiei, dar elevii lui Antonio Conte s-au asigurat încă din startul partidei că acest lucru nu se va mai întâmpla, Giacchierini deschizând scorul în minutul 6.

Liderul din Serie A şi-a dublat avantajul după jumătate de oră de joc, căpitanul Alessandro Del Piero înscriind cu o execuţie superbă la vinclu, la care Stekelenburg nu a putut interveni.

Lucrurile s-au înrăutăţit pentru echipa lui Luis Enrique în repriza a doua, când argentinianul Lamela a fost eliminat pentru că l-a lovit pe Chiellini, pentru ca danezul Simon Kjaer să înscrie în propria poartă în ultimul minut şi să stabilească rezultatul final.

Ne-am descurcat bine şi ne dorim foarte mult să mergem cât mai departe în această competiţie. Sunt fericit pentru că şi cei care au jucat mai puţin au arătat că sunt pregătiţi şi merită să li se acorde credit”, a declarat Antonio Conte, antrenorul torinezilor.

În semifinale, care se vor desfăşura în sistem tur-retur, Juventus va juca împotriva învingătoarei din meciul Milan - Lazio, acesta fiind programat joi.

Celelalte sferturi de finală, Chievo - Siena şi Napoli - Inter, vor avea loc miercuri.


×
Subiecte în articol: Juventus Cupa Italiei AS Roma
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close