Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus face legea la Amsterdam şi învinge Ajax cu 2-1. Rezultate Europa League

Juventus face legea la Amsterdam şi învinge Ajax cu 2-1. Rezultate Europa League

Juventus face legea la Amsterdam şi învinge Ajax cu 2-1. Rezultate Europa League
Sursa foto: amauri
18 Feb 2010   •   21:52

Juventus Torino este cu un pas în optimile de finală ale Europa League după ce a câştigat prima manşă a "dublei" cu Ajax, la Amsterdam, cu scorul de 2-1. Diferenţa a fost făcută de atacantul italian Amauri, care a întors rezultatul după ce "lăncierii" înscriseseră primul gol.
La ultimul meci în cupele europene, Juventus pierdea acasă cu Bayern Munchen cu 1-4 şi era eliminată din Liga Campionilor. În ciuda faptului că forma slabă a echipei a continuat, torinezii câştigând, incredibil, doar patru meciuri din ultimele 15 disputate în toate competiţiile, eşecul cu bavarezii nu putea să nu stârnească orgoliul "Bătrânei Doamne". Cu toate acestea, partida din Olanda cu Ajax nu a început bine. "Lăncierii" au deschis scorul în minutul 17 în urma unui contraatac şcoală, prin Sulejmani, care-l învinge pe Buffon din unghi.
Reacţia de orgoliu a piemontezilor a venit, însă, repede. În minutul 32 centrarea lui Diego l-a găsit liber pe Amauri, iar brazilianul a egalat cu o lovitură de cap exactă. Del Piero a trecut la serviciu în minutul 59 şi i-a ridicat şi el o centrare perfectă lui Amauri, iar acesta a reuşit "dubla". Ajax a avut probleme să se mai apropie periculos de poarta lui Buffon, iar Juventus face un pas uriaş către optimile de finală ale Europa League.
Formaţiile de start
Ajax Amsterdam: Stekelenburg, Van Der Wiel, Oleguer, Alderweireld, Vertonghen, De Zeeuw, Enoh, De Jong, Suarez, Sulejmani, Emanuelson. Rezerve: Vermeer, Anita, Rommedahl, Ogararu, Suk, Lodeiro, Eriksen. Antrenor. Martin Jol
Juventus Torino: Buffon, Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Marchisio, Felipe Melo, Sissoko, De Ceglie, Diego, Amauri, Del Piero. Rezerve: Manninger, Grosso, Salihamidzic, Trezeguet, Giovinco, Grygera, Candreva. Antrenor: Alberto Zaccheroni
Alte rezultate
Tot joi s-au mai disputat meciurile următorare în şaisprezecimile de finală ale Europa League:
Rubin Kazan - Hapoel Tel Aviv: 3-0
Twente Enschede - Werder Bremen: 1-0
FC Bruges - Valencia: 1-0
Lille - Fenerbahce: 2-1
Standard Liege - Red Bull Salzburg: 3-2
Villareal - Wolfsburg: 2-2
Bilbao - Anderlecht: 1-1
Atletico Madrid - Galatasaray: 1-1
FC Copenhaga - Marseille: 1-3
Fulham - Şahtior: 2-1
Hamburg - PSV: 1-0
Hertha - Benfica: 1-1
Panathinaikos - AS Roma: 3-2

Antena3.to

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close