Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus Torino s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Juventus Torino s-a calificat în finala Ligii Campionilor

Juventus Torino s-a calificat în finala Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Facebook Juventus
09 Mai 2017   •   23:40

Juventus s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, la Torino, după ce a învins-o cu scorul de 2-1 (2-0) pe AS Monaco, în manşa a doua a semifinalelor competiţiei. 

Mario Mandzukic a deschis scorul pentru gazde în minutul 33, iar Daniel Alves a făcut 2-0 înainte de pauză, cu un șut din voleu de la marginea careului.

Pentru oaspeți a marcat golul de onoare Kylian Mbappe, în minutul 69, care a devenit astfel cel mai tânăr marcator într-o semifinală a Ligii Campionilor: 18 ani și 140 de zile.

Monaco a mai forţat până la final măcar egalarea, dar nu a mai reuşit nimic, iar Juventus a rămas neînvinsă în cupele europene de 23 de meciuri. 

Finala se va juca pe 3 iunie, la Cardiff, iar Juventus va întâlni o echipă spaniolă, Real Madrid sau Atletico Madrid. Cele două se vor înfrunta miercuri, pe stadionul ''Vicente Calderon'', după ce Real, deţinătoarea trofeului, s-a impus cu 3-0 în prima manşă. 
 

Știre inițială

Antrenorul echipei italiene de fotbal Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că ''Bătrâna Doamnă'' va juca returul semifinalei cu Monaco, din Liga Campionilor, ca şi cum ar fi un singur meci, fără să ţină cont de victoria din tur. 

''Rezultatul din tur ne oferă un mic avantaj, dar trebuie să jucăm acest meci ca şi cum ar fi o singură manşă'', a spus Allegri în faţa presei, citat de AFP. 

''Trebuie să ne calificăm în finală, dar nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla în fotbal. Trebuie să fim foarte motivaţi, pentru că Monaco nu are nimic de pierdut şi va da totul'', a mai spus antrenorul italian. 

''Trebuie să facem un meci agresiv, cu ideea de a câştiga, să îi punem sub presiune, să fim mai buni din punct de vedere tehnic, mai buni ca Monaco. (...) Va trebui să jucăm mai bine în jumătatea lor de teren, cu un pic mai multă răbdare'', a apreciat Allegri. 

Tehnicianul a avertizat că mai sunt 25 de zile până la finalul sezonului, iar până acum singurul lucru cert este că Juve va juca finala Cupei Italiei. ''Scudetto se apropie, dar nu e câştigat, încă. Mâine (marţi, n. red.) ne gândim la Monaco, iar apoi la meciul de duminică, împotriva echipei AS Roma'', a subliniat Allegri. 

Leonardo Jardim (Monaco) - Vom încerca să ne îndeplinim visul de a juca finala Ligii Campionilor

Antrenorul echipei AS Monaco, portughezul Leonardo Jardim, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că formaţia din Principat va face totul pentru a-şi îndeplini visul de a juca finala Ligii Campionilor la fotbal. 

''Vom încerca să ne îndeplinim visul de a juca finala'', a promis lusitanul, care va încerca totul în meciul de marţi cu Juventus, de la Torino, după cer Monaco a pierdut în tur cu 0-2. 

''Dacă vrem să ne calificăm, trebuie să facem mai mult, să facem un lucru pe care toată lumea îl consideră dificil de reuşit. Dacă nu schimbăm nimic după un meci pierdut acasă cu 0-2, atunci...'', a mai spus Leonardo Jardim. 

Tehnicianul a lăsat să se înţeleagă că nu va conta pe Benjamin Mendy în acest meci: ''Pentru o semifinală de Liga Campionilor, jucătorii trebuie să fie la sută la sută, altfel nu voi risca. Azi (luni, n. red.) el nu este la sută la sută''. 

Leonardo Jardim a ţinut să sublinieze experienţa mare pe care o are Juventus: ''Jucătorul de la Juve cu cele mai puţine meciuri în Champions League are tot atâtea câte are cel de la Monaco cu cele mai multe partide...'' 

''Trebuie să atacăm, dar să ne păstrăm luciditatea. Contra unui Juventus de asemenea calitate, dacă joci ca un nebun, poţi să iei trei goluri unul după altul. trebuie, deci, să ne păstrăm echilibrul, să ne facem jocul nostru. Ne-ar plăcea să marcăm în prima repriză şi astfel să încercăm mai mult în repriza a doua'', a mai spus antrenorul echipei monegasce. 

Leonardo Jardim s-a arătat mândru de jucătorii săi, care au dus echipa din turul trei preliminar până în semifinalele Champions League: ''Am arătat multe lucruri lumii. În iulie, nimeni nu credea că vom ajunge în faza grupelor şi am ajuns în semifinale. Mâine (marţi, n. red.) vom face totul pentru a ne continua aventura, de a ne realiza visul de a juca finala''. 

Portughezul a mai spus că nu se simte într-o situaţie dificilă, ci este într-una ''foarte bună'', deoarece mulţi antrenori au fost eliminaţi şi nu sunt decât patru în semifinale. 

Participarea în Liga Campionilor va aduce clubului AS Monaco peste 64 milioane euro

Echipa AS Monaco va încasa cel puţin 64 milioane euro în urma participării la ediţia 2016-2017 a Ligii Campionilor la fotbal, în care a atins faza semifinalelor, informează cotidianul sportiv L'Equipe. 

Gruparea din Principat, una dintre surprizele actualei ediţii a competiţiei, are asigurată suma de 64,3 milioane euro din partea UEFA, cu 8 milioane mai mult decât campioana en titre a Franţei, Paris Saint-Germain, eliminată de FC Barcelona în optimile de finală. 

AS Monaco are şanse minime de calificare în finala Champions League, după ce a fost învinsă pe teren propriu, cu 2-0, de Juventus Torino, în prima manşă a semifinalelor, returul fiind programat marţi, în Italia. 

Totuşi, în cazul în care va reuşi să întoarcă rezultatul la Torino, iar apoi să câştige trofeul în finala de la Cardiff, AS Monaco ar putea ajunge la un total de 81 milioane euro în urma actualei campanii din Liga Campionilor, conform estimărilor făcute de blogul The Swiss Ramble. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close