Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Juventus, Valencia, FC Porto şi FC Sevilla, printre echipele calificate în sferturile de finală din Europa League

Juventus, Valencia, FC Porto şi FC Sevilla, printre echipele calificate în sferturile de finală din Europa League

Juventus, Valencia, FC Porto şi FC Sevilla, printre echipele calificate în sferturile de finală din Europa League
de M.T.    |    21 Mar 2014   •   08:41

Juventus, Valencia, FC Porto şi FC Sevilla, foste câştigătoare ale trofeului, se numără printre echipele care s-au calificat în sferturile de finală ale Europa League.

De asemenea, finalista ediţiei trecute, Benfica Lisabona, se va afla în urnele tragerii la sorţi care va avea loc vineri, la Nyon.

Celelalte trei echipe care continuă cursa în a doua competiţie continentală sunt AZ Alkmaar, Olympique Lyon şi FC Basel.

Cel mai dramatic meci al serii a fost derbyul spaniol dintre Betis Sevilla şi FC Sevilla. În urmă cu o săptămână, Betis s-a impus cu 2-0 în deplasare şi devenise mare favorită la calificare, deşi ocupă ultimul loc în La Liga.

Sevilla a reuşit însă să câştige cu acelaşi scor pe terenul marii sale rivale, graţie golurilor marcate de Reyes şi Bacca, şi s-a impus în cele din urmă cu 4-3 la loviturile de departajare.

După ce a încheiat la egalitate pe teren propriu în prima manşă cu Fiorentina, scor 1-1, liderul din Serie A, Juventus, a obţinut calificarea datorită victoriei cu 1-0 din retur. Unicul gol al partidei a fost marcat de Andrea Pirlo, printr-o execuţie superbă din lovitură liberă.

Cu românul Cosmin Moţi integralist, bulgarii de la Ludogoreţ Razgrad au părăsit competiţia, după ce au pierdut şi al doilea meci cu Valencia (0-1). În tur, pe teren propriu, campioana Bulgariei fusese învinsă cu 3-0.

Învingătoare cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui Napoli, FC Porto a terminat la egalitate, scor 2-2, manşa a doua, disputată pe San Paolo, şi s-a calificat în sferturi.

Tot un egal şi tot 2-2 a obţinut şi cealaltă echipă portugheză rămasă în competiţie, Benfica Lisabona, împotriva englezilor de la Tottenham, la care Vlad Chiricheş, în continuare accidentat, nu a evoluat. Lusitanii merg mai departe datorită victoriei cu 3-1 din meciul tur.

Rezultate optimi de finală Europa League, retur


Anji - AZ Alkmaar 0-0, în tur 0-1
Valencia - Ludogoreţ Razgrad 1-0 (Alcacer 59), în tur 3-0
Viktoria Plzen - O. Lyon 2-1 (Kolar 60, Tecl 61 / Gomis 45+3), în tur 1-4
Benfica - Tottenham 2-2 (Garay 34, Lima 90+5 pen / Chadli 78, 79), în tur 3-1
Fiorentina - Juventus 0-1 (Pirlo 71), în tur 1-1
Salzburg - FC Basel 1-2 (Soriano 22 / Streller 50, Sauro 60), în tur 0-0
Napoli - FC Porto 2-2 (Pandev 21, Zapata 90+2 / Ghilas 69, Quaresma 76), în tur 0-1
Betis - FC Sevilla 0-2, 3-4 d. pen. (Reyes 20, Bacca 75), în tur 2-0

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close