Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Kilmarnock a reuşit ceea ce părea imposibil: a învins Celtic în finala Cupei Ligii Scoţiei

Kilmarnock a reuşit ceea ce părea imposibil: a învins Celtic în finala Cupei Ligii Scoţiei

Kilmarnock a reuşit ceea ce părea imposibil: a învins Celtic în finala Cupei Ligii Scoţiei
19 Mar 2012   •   12:23

"Trebuie să crezi pentru a reuşi, iar noi am muncit mult să îi convingem pe jucători că trebuie să creadă", a declarat antrenorul lui Kilmarnock, Kenny Siels, după ce formaţia lui a învins Celtic Glasgow cu 1-0 în finala Cupei Ligii Scoţiei.

Kilmarnock a obţinut trofeul pentru prima oară în istorie, rezerva Dieter Van Tornhout şi portarul Cameron Bell fiind eroii clubului. Atacantul belgian a serbat împlinirea a 27 de ani cu un gol cu capul cu şase minute înainte de final, iar Bell a fost numit "omul meciului" graţie paradelor impresionante între buturi. Rezultatul a pus capăt unei serii de 26 de meciuri fără înfrângere pe plan intern pentru Celtic şi i-a spulberat lui Neil Lennon şansa de a cuceri tripla în Scoţia în acest sezon.

Celtic, de 14 ori câştigătoare a Cupei Ligii, a jucat sub aşteptări în faţa unei formaţii aflate şase poziţii şi 41 de puncte mai jos în clasamentul primei ligi scoţiene. Pentru Kilmarnock acesta este şi primul trofeu după Cupa Scoţiei din 1997.

"Mă simt foarte emoţionat în acest moment. Arată cât de mult suflet au pus băieţii. Am făcut-o pentru manager. Toată lumea visează, dar noi am fost realişti. Cred că toţi jucătorii au fost fantastici. Meritam victoria. Am intervenit de câteva ori salvator, dar când joci împotriva lui Celtic trebuie să faci asta", a spus Bell.

×
Subiecte în articol: Celtic Glasgow
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close