Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La Liga: Barcelona pierde la Getafe, Real câştigă derby-ul cu Atletico

La Liga: Barcelona pierde la Getafe, Real câştigă derby-ul cu Atletico

La Liga: Barcelona pierde la Getafe, Real câştigă derby-ul cu Atletico
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    27 Noi 2011   •   10:43

Getafe a produs surpriza weekend-ului în Europa, după ce a reuşit să învingă pe FC Barcelona cu 1-0, punând astfel capăt unei serii de 27 de meciuri fără înfrângere pentru catalani.

Golul victoriei pentru echipa situată pe locul 15 în La Liga înaintea acestei etape a fost marcat în minutul 67 de Juan Valera.

Au jucat foarte bine în apărare, iar noi nu am reuşit să trecem. Ne-am creat ocazii până în final, aşa că nu am ce să le reproşez băieţilor. Vom încerca să câştigăm peste trei zile, când vom întâlni pe Rayo Vallecano”, a declarat Pep Guardiola, antrenorul campioanei Spaniei.

Barcelona se află acum la şase puncte în spatele marii rivale Real, care, tot sâmbătă, s-a impus cu 4-1 pe teren propriu în derby-ul Madridului cu Atletico.

Oaspeţii au dat senzaţia că pot produce surpriza, după ce Adrian a deschis scorul în minutul 15. Echipa lui Jose Mourinho a revenit însă şi a egalat înainte de pauză, Cristiano Ronaldo transformând penaltyul obţinut de Benzema şi în urma căruia portarul belgian Courtois a fost eliminat.

În superioritate numerică, Real s-a dezlănţuit în repriza a doua, argentinienii Di Maria şi Higuain ducând scorul la 3-1 până în minutul 65. Cu opt minute înainte de final, gazdele au obţinut un nou penalty, Godin primind şi el cartonaşul roşu, iar Cristiano Ronaldo a realizat al 16-lea gol în campionat, revenind pe primul loc în topul marcatorilor, înaintea lui Messi.

Într-un alt meci disputat sâmbătă, Valencia a învins cu 2-1 pe terenul lui Rayo Vallecano, apropiindu-se la un singur punct de FC Barcelona.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close