Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La Liga: La Coruna a retrogradat, Cristiano Ronaldo a bătut recordul de goluri în campionat

La Liga: La Coruna a retrogradat, Cristiano Ronaldo a bătut recordul de goluri în campionat

La Liga: La Coruna a retrogradat, Cristiano Ronaldo a bătut recordul de goluri în campionat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
22 Mai 2011   •   10:55

Ultima etapă din campionatul Spaniei avea ca miză doar stabilirea ultimei echipe care urma să ia drumul Segundei Division. Deportivo La Coruna a pierdut pe teren propriu meciul cu Valencia, scor 0-2, şi a retrogradat, punând astfel capăt unei prezenţe de 20 de ani în prima ligă, perioadă în care a cucerit şi un titlu de campioană, în 2000.

 
La Coruna a încheiat sezonul pe locul 18, cu 43 de puncte, la unul singur distanţă de salvare, alăturându-se astfel celor de la Almeria şi Hercules, deja retrogradate de mai multă vreme.
 
La anul vom reveni, pentru că vom face ceea ce trebuie încă de la începutul sezonului. Vom readuce această echipă acolo unde merită să fie”, a declarat veteranul Juan Carlos Valeron la finalul partidei, în timp ce colegii săi erau întinşi pe gazon în lacrimi.
 
Echipa ce părea principala favorită la retrogradare, Real Zaragoza, şi-a asigurat încă un an în elită după ce a învins în deplasare pe Levante cu 2-1, printr-o dublă reuşită de Gabi.
 
Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record de goluri marcate în La Liga, ajungând la cota 40 după dubla reuşită în victoria cu 8-1 a lui Real Madrid în faţa Almeriei. Togolezul Emmanuel Adebayor a marcat un hattrick, celelalte reuşite ale echipei din capitala Spaniei aparţinându-le lui Benzema, care a punctat de două ori, şi debutantului Joselu, care a înscris la numai două minute după ce a fost introdus în teren.
 
Real Madrid a încheiat sezonul cu un număr incredibil de goluri marcate, 102, performanţă reuşită şi în campionatul precedent, însă asta nu a fost suficient pentru a întrerupe hegemonia Barcelonei. Catalanii au încheiat şi ei actuala ediţie din la Liga cu un succes, 3-1 la Malaga, deşi Pepe Guardiola, deja cu gândul la finala Ligii Campionilor, a trimis pe teren o echipă cu multe rezerve.
 
Sevilla şi Athletic Bilbao au obţinut victorii în ultima etapă şi şi-au asigurat locurile 5 şi 6, echivalente cu participarea în Europa League, în timp ce Atletico Madrid, clasată a şaptea, va participa în preliminariile aceleiaşi competiţii.
 
Rezultate La Liga, etapa a 38-a
 
Malaga - Barcelona 1-3
Hercules - Gijon 0-0
Real Madrid - Almeria 8-1
La Coruna - Valencia 0-2
Espanyol - Sevilla 2-3
Levante - Zaragoza 1-2
Mallorca - Atletico Madrid 3-4
Osasuna - Villareal 1-0
Santander - Bilbao 1-2
Sociedad - Getafe 1-1

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close